Image
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 09:04 Βλέπω/Ακούω

Τι έχει αλλάξει στο ΑΤΛΑΣ. Γιατί πρέπει να τσεκάρετε ξανά τα ένσημά σας

Γιατί πρέπει να τσεκάρετε ξανά τα ένσημά σας -Τι έχει αλλάξει στο ΑΤΛΑΣ (διαδικασία)
Τη δυνατότητα να δουν πόσα ένσημα έχουν, δίνει στους εργαζόμενους το υπουργείο Εργασίας μέσω της εφαρμογής Άτλας.

Με τη χρήση του ΑΜΚΑ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ένσημά σας και το πλήρες ασφαλιστικό σας βιογραφικό.

Στο Πληροφοριακό Σύστημα Άτλας το τελευταίο διάστημα και σταδιακά έχουν  ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.

Περιλαμβάνονται ασφαλιστικά στοιχεία από το 1994.
Επίσης, στο υπάρχον σύστημα έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης για το τ.ΙΚΑ, τον τ.ΟΑΕΕ, το τ.ΕΤΑΑ, και τον τ.ΟΓΑ, ενώ για το τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το 70% περίπου του χρόνου ασφάλισης από τους δύο μεγαλύτερους τομείς του. Δεν έχει ενσωματωθεί χρόνος ασφάλισης για το τ.ΝΑΤ και το τ.Δημόσιο.

Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει αποσταλεί από τον ασφαλιστικό του φορέα. Η εκτύπωση δεν αποτελεί βεβαίωση χρόνου ασφάλισης όπως ρητά επισημαίνεται σε αυτή.

Η ΗΔΙΚΑ διαχειρίζεται τις εγγραφές Ασφαλιστικής Ικανότητας που αποστέλλουν ο ΕΦΚΑ και οι λοιποί φορείς. Για την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους ή συνταξιούχους, αρμόδιος είναι ο ασφαλιστικός σας φορέας.

Προσοχή:

Έχω ασφάλιση σε Φορέα ο οποίος δεν εμφανίζεται στο Ασφαλιστικό μου Βιογραφικό.

Εφόσον ο Φορέας έχει ενταχθεί στο σύστημα ΑΤΛΑΣ θα πρέπει να απευθυνθείτε στην υπηρεσία Μητρώου του και να επιβεβαιώσετε ότι έχουν καταχωρηθεί ορθά ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ σας. Τα στοιχεία που θα διορθωθούν ή συμπληρωθούν θα εμφανιστούν με την επόμενη μηνιαία ροή ενημέρωσης από τον Ασφαλιστικό Φορέα σας.

 
Γιατί δεν εμφανίζονται σύνολα χρόνου ασφάλισης;

Σύνολα χρόνου ασφάλισης θα προστεθούν σε μελλοντική έκδοση του συστήματος.

.aftodioikisi.gr


Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 11.07.2026

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, όπλων και φυσιγγίων στην Αττική από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, σε νόμιμη έρευνα σε οικία στην Αττική παρουσία εισαγγελικής λειτουργού, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν./

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 11.07.2026

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος σε συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων (vid)

Πρόθυμος να ακούσει όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος στη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 11.07.2026

Πρόγνωση καιρού σήμερα 11/7/26

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμ