Image
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 15:57 Βλέπω/Ακούω

Ποια νέα μέτρα θα ανακοινωθούν. Τα σενάρια για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο. Κανένα lockdown ανεμβολίαστων

Και ενώ η κατάσταση διαγράφεται ζοφερή με τις εισαγωγές να γονατίζουν τα νοσοκομεία, η κυβέρνηση φαίνεται ότι σκέφτεται σοβαρά, εάν δεν υπάρξει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα, να εφαρμόσει και άλλα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι νέα μέτρα που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, τα νέα μέτρα δεν θα ενεργοποιηθούν σε αυτή τη φάση, καθώς η κυβέρνηση περιμένει να δει τις επόμενες ημέρες πως θα αποδώσουν τα μέτρα που λήφθησαν.

Σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα χειροτερέψει, τα νέα μέτρα θα ενεργοποιηθούν και θα αφορούν το λιανεμπόριο, με την επίδειξη rapid test στα σούπερ μάρκετ και την ενεργοποίηση του click away στα καταστήματα λιανικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό του click away, καθώς το πρώτο σενάριο είναι πιο ευαίσθητο και χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

Άδωνις Γεωργιάδης – Κανένα lockdown ανεμβολίαστων

Στο θέμα των μέτρων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του MEGA στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ενώ έβαλε και «φρένο» στις διεκδικήσεις επιχειρηματιών, κυρίως της εστίασης, για νέες οικονομικές διευκολύνσεις.

Δεν πρόκειται να υπάρξει απολύτως κανένα lockdown, αλλά και κανένα μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων. Δεν έχουμε κανένα ηθικό δικαίωμα να το κάνουμε, δεν μπορούμε να περιορίσουμε τις ελευθερίες ανθρώπων που κινδυνεύουν μόνο να νοσήσουν, να μείνουν στο σπίτι τους λίγες ημέρες και να επιστρέψουν στην εργασία τους, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέα οικονομικά μέτρα της προηγούμενης εποχής, διευκρινίζοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι πόροι του ΕΣΠΑ και ότι η ΕΕ δεν έχει καμία διάθεση να δώσει και πάλι χρήματα σε κλειστές επιχειρήσεις.

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 05.01.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα 5/1/25

Αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στ

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 04.01.2026

Το τελευταίο αντίο του ΑΝΤ1 στον Γιώργο Παπαδάκη

Η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά με βαθιά θλίψη έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε όσο λίγοι με την πρωινή ενημέρωση και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τηλεόραση. Ο Γιώργος Παπαδάκης έφυγε αιφνιδίως

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 04.01.2026

ΥΠΑ: Πρόβλημα Συχνοτήτων στο F.I.R. Αθηνών

Η διαχείριση της αποκατάστασης των συχνοτήτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του FIR Αθηνών συνεχίζεται σε συντονισμό με τους αρμόδιους εξωτερικούς φορείς, ενώ επιχειρησιακά η Υπηρεσία συντονίζεται με το