Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 22:47 Βλέπω/Ακούω

Κλειδώνουν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους για να σωθούν τα Χριστούγεννα


Κλειδώνουν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους για να σωθούν τα Χριστούγεννα ....

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να κλείσουν ακόμη και οι πόρτες των σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίστους, αν δεν έχουν στα χέρια τους αρνητικό rapid test.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν θα γίνει νέο lockdown, μιλώντας με τον Βρετανό, πρόεδρο της ομοσπονδίας βιομηχάνων. «Προφανώς το σύστημα υγείας μας τελεί υπό καθεστώς πίεσης αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει και άλλο lockdown» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση πάντως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και οι πόρτες των σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους χωρίς rapid test. «Αν κριθεί από την επιτροπή ή θεωρηθεί σκόπιμο και χρήσιμο να γίνει οτιδήποτε διαφορετικό, θα το δείτε στην ώρα του» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πρόκειται για πρόταση που στηρίζουν κάποιοι από τους επιστήμονες και αν υιοθετηθεί, οι ανεμοβλίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ τελικά μόνο σε φαρμακεία.

Ο σχεδιασμός για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, έρχονται νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα.
Τα νέα αυστηρότερα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ, από ταυτό το Σάββατο, και εκτός απροόπτου:

  • Rapid test στα σούπερ μάρκετ
  • Click away για ανεμβολίαστους
  • Διπλή μάσκα ΜΜΜ, ffp2 (οι ενισχυμένες)
  • Μένουν τα φαρμακεία

Κοινωνία δύο ταχυτήτων
Υπάρχει και το ζήτημα του πολιτικού κόστους. «Η κυβερνηση δε θέλει να πάρει άλλα μέτρα, επιθυμεί να το «πάει» πιο ήπια, υπό την προϋπόθεση να μειωθεί η διασπορά. Δεν υπάρχει εισήγηση για lockdown, γιατί το ζήτημα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους», τόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Εκκλησιασμός με rapid test
Στις εκκλησίες το θέμα έχει κλείσει. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να εισέρχονται στους ναούς μόνο με ράπιντ τεστ και τα πρόστιμα θα πέφτουν και στις δύο πλευρές, και στους πιστούς και στην εκκλησία.

«Μη ψάχνουμε να βρούμε ποιος θα βάλει την κύρωση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ ιδιαίτερος χώρος αλλά και ότι είναι χώρος που δεν μπορεί να μείνει εκτός των μέτρων προφύλαξης. Ο καθένας με τον τρόπο και το ρόλο του, και οι Έλληνες θα κάνουν αυτό που πρέπει» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

«Εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε αυτό το θέμα. Εμείς δεν μπορούμε να αστυνομεύσουμε τους ναούς μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Τιμόθεος Άνθης.

«Τη στιγμή που μέσα στο Νοέμβριο μετράμε ήδη 1487 απώλειες αυνανθρώπων μας η κυβέρνηση παίζει κρυφτό με την Ιερά Σύνοδο» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κυβέρνηση θεωρούν θετικό ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έκλεισαν ραντεβού 1ης δόσης τον τελευταίο μήνα ενώ καλά πάνε και οι εμβολιασμοί με την ενισχυτική δόση.

 

Mega.com

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 16.06.2026

Απεργία εργαζομένων ΕΦΚΑ στην Κρήτη (vid)

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ στην Κρήτη κατεβαίνουν αύριο σε απεργιακή κινητοποίηση, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία του κλάδου τους. Τα βασικά προβλήματα που καταγγέλλουν: Οικονομικές απολαβέ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 16.06.2026

Σύλληψη ημεδαπού στην Καβάλα

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη στο λιμάνι της Καβάλας ένας 21χρονος ημεδαπός για παράβαση του ν. 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών το

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 16.06.2026

Οι τελικοί προσωρινοί πίνακες υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών στη ΔΥΠΑ

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της προκήρυξης 1/2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) (ΦΕΚ 38/28.08.2024 τ. ΑΣΕΠ και ΦΕΚ 42/18.09.2024 τ. ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ