Image
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 11:15 Παράδοση

Παρελάσεις – Συναγερμός για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Συναγερμός έχει σημάνει για το τριήμερο 26 έως 28 Οκτωβρίου. Μιλώντας στο MEGA ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος χαρακτήρισε τις παρελάσεις ως τα νέα κορωνοπάρτι, ενώ ανησυχία προκαλεί η λιτάνευση των οστών και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια στιγμή στην Ημαθία, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Εθνική Επέτειο. Ωστόσο, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας φαίνεται πως κάνει αντάρτικο δηλώνοντας αποφασισμένος να επιτρέψει κανονικά την παρέλαση.

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για τη Θεσσαλονίκη, αφού για 3 ημέρες η πόλη θα γιορτάζει.

Στις 26 Οκτωβρίου, ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου με τη Μητρόπολη να τονίζει ότι θα γίνει σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Στις 27 Οκτωβρίου, η απελευθέρωση της πόλης θα εορταστεί με τη μαθητική παρέλαση. Μέχρι να αρχίσουν οι παρελάσεις, πρέπει να φοράνε μάσκα, λένε οι ειδικοί. «Βεβαίως και πρέπει να γίνει με μάσκα θα πάμε», λένε κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Την 28η Οκτωβρίου η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

«Παρέλαση της επιδημίας»
Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού, Γιωργος Μπουλμπασάκος κρούει καμπανάκι κινδύνου για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού που θα φέρουν οι παρελάσεις χαρακτηρίζοντάς τις «κορωνοπάρτι».

«Παλιά κατηγορούσαμε τους νέους για τα κορωνοπάρτι. Τώρα εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε αντίστοιχα κορωνοπάρτι. Οι παρελάσεις θα είναι ένας μεγάλος αριθμός κορωνοπάρτι και γι’ αυτό ήμουν αντίθετος στις παρελάσεις, ιδιαίτερα στις κόκκινες περιοχές. Ας περιοριστούμε στις στρατιωτικές κι αυτές με πολλή λίγη παρουσία. Δεν μπορεί να υπάρξει υγειονομική ασφάλεια σε τέτοιες περιπτώσεις, ας μη γελιόμαστε», ανέφερε ο κ.Μπουλμπασάκος.

Οι παρελάσεις θα διαρκέσουν αυστηρά 1 ώρα. Προϋπόθεση, η χρήση μάσκας.

«Θα πήγαινα με τη μάσκα, όπως πάω παντού με τη μάσκα. Γιατί να μην γίνει; Από τη στιγμή που θα τηρηθούν τα μέτρα, βέβαια αν κρατήσουμε αποστάσεις θα βγούμε εκτός Θεσσαλονίκης, όμως εμείς που έχουμε εμβολιστεί θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Το αποζητάμε», λένε οι πολίτες. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εύθραυστη ισορροπία με «κόκκινη» επιδημιολογική εικόνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο: «Δεν θα πάμε πίσω από αυτό, για λόγους κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς».

Ημαθία: « Εμείς θα παρελάσουμε»
Στην Ημαθία, εκεί όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί παρέλαση για την εθνική επέτειο. Ωστόσο, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας φαίνεται πως κάνει αντάρτικο.

Ο Παναγιώτης Γκυρίνης, δήμαρχος Αλεξάνδρειας δήλωσε: «Θα κάνουμε λοιπόν τον εκκλησιασμό, την επιμνημόσυνο δέηση, την κατάθεση στεφάνων και μετά την παρέλαση. Δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα στην περιφέρεια να δρομολογήσει αυτό, γιατί εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο υπεύθυνοι για τις παρελάσεις είναι οι δήμοι.

 

madata.gr
Post
Παράδοση Σάββατο 04.12.2021

Σίγουρα έχεις δει αυτόν τον πίνακα, αλλά ίσως να μην ξέρεις το κρυμμένο μήνυμα του

Το The Son of Man ή αλλιώς Ο υιός του Θεού είναι ένας από τους πιο γνωστούς πίνακες του Βέλγου ζωγράφου Rene Magritte που δημιουργήθηκε το 1964.Στον πίνακα βλέπουμε ένα άντρα με μαύρο παλτό και καπέλ ...

Post
Παράδοση Τρίτη 30.11.2021

Χρόνια Πολλά: Γιορτάζει σήμερα 30 Νοεμβρίου ο Άγιος Ανδρέας

Ο Άγιος Ανδρέας, τη μνήμη του οποίου τιμά η Εκκλησία στις 30 Νοεμβρίου έκαστου έτους, ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον πατέρα του τον έ ...

Post
Παράδοση Κυριακή 28.11.2021

Χριστούγεννα 2021: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Οι γιορτές πλησιάζουν και τα καταστήματα ετοιμάζονται για την περίοδο των Χριστουγέννων. Από τις 12 Δεκεμβρίου, λοιπόν, ξεκινά το εορταστικό ωράριο, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. O ...