Image
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 18:52 Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση έξι ημερών για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας προς την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή κατέθεσε η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση. 

Μετά την έκτακτη σημερινή συνεδρίαση και δεδομένης της απόσυρσης της υποψηφιότητας της κ. Γεννηματά, αλλά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. 

«Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου στο κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ.», σημείωσε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. 

Η ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σημείωσε δε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

 

 

 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post
Πολιτική Πέμπτη 05.02.2026

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση της ψηφιακής πύλης για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά «Hellenic Heritage» (vid)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε το μεσημέρι την παρουσίαση των καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών της ψηφιακής πύλης «Hellenic Heritage» (hh.gr), μέσω των οποίων αναβαθμίζεται

Post
Πολιτική Πέμπτη 05.02.2026

Στ. Καφούνης στη Βουλή: Να επιδείξουμε όλοι την ίδια ωριμότητα και στην εφαρμογή της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας

Ως τομή για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία των εργαζομένων χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Σταύρος Καφούνης την Εθνική Κοινωνική Συμφωνία

Post
Πολιτική Πέμπτη 05.02.2026

Οι σοβαρές παραλείψεις στο Καθηκοντολόγιο Μαιών/Μαιευτών, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης την ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθήνας με την οποία αναδεικ