Image
Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 14:54 Γυναίκα

5 αθώες συμπεριφορές που οι γυναίκες αποφεύγουν για να μην «προκαλέσουν». Βλέπετε το πρόβλημα;

 Θέλεις να βάλεις μία πολύ κοντή φούστα αλλά το σκέφτεσαι 2 και 3 φορές. Αν δεν οδηγείς ή σκοπεύεις να περπατήσεις χωρίς παρέα, το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξεις στο παντελόνι.

Φοβάσαι να σκύψεις κανονικά σε χώρο με άντρες γιατί μπορεί να εκληφθεί ως ερωτικό κάλεσμα. Είναι πολλά αυτά που σκεφτόμαστε και που αποφεύγουμε να κάνουμε, έστω και ασυναίσθητα, προκειμένου να μην προκαλέσουμε έναν άντρα, να αποφύγουμε άβολα σχόλια αλλά και να μην θέσουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο.

Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο ασφάλειας, ανοιχτής σκέψης και μηδενικών στερεοτύπων, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, έχουμε την τάση να προσέχουμε αυτά που λέμε και κάνουμε. Θα έπρεπε; Προφανώς και όχι. Αλλά η κοινωνία μας δείχνει ότι δεν είναι ακόμα οκ να φερόμαστε έτσι όπως θέλουμε ακριβώς και ο φόβος είναι το βασικό αίτιο. Το πιθανότερο είναι ότι θα ταυτιστείτε με κάποιες από τις παρακάτω συμπεριφορές.

Το να κάνεις ένα κομπλιμέντο

Βλέπεις έναν συνάδελφο ή ακόμα και τον τύπου που κάθεται δίπλα σου στο μετρό και λατρεύεις αυτό που φορά. Σκέφτεσαι όμως ότι ένας καλός λόγος μπορεί να κάνει τον άλλο να πιστέψει ότι ενδιαφέρεσαι ερωτικά. Να σε φλερτάρει, ενδεχομένως και ενοχλητικά, να τον απορρίψεις και να καταλήξει να σου πει ότι εσύ το ξεκίνησες.

Να σκύψεις κανονικά

Ας πούμε ότι βρίσκεσαι στη δουλειά ή στον δρόμο και φοράς μία κοντή φούστα ή ένα στενό τζιν ή ακόμα και μία φαρδιά φόρμα. Σου πέφτουν τα κλειδιά αλλά η ενστικτώδης αντίδραση είναι να λυγίσεις τα γόνατα και να κατέβεις σε καθιστή στάση. Δεν σκύβεις γιατί φοβάσαι ότι είναι προκλητικό.

Ή να φας μία μπανάνα

Το κλασικό αστειάκι με τον παραλληλισμό της μπανάνας με πέος θα έπρεπε να είναι ξεπερασμένο. Το ίδιο ισχύει και για το παγωτό χωνάκι. Νιώθεις άβολα να φας κάτι από τα δύο δημόσια, για να μην υπάρξουν σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου. Και έτσι τρως μήλα ή σταφύλια στη δουλειά.

Η σωματική εκδήλωση της αγάπης

Ενώ νιώθεις ότι είναι απόλυτα οκ να αγκαλιάσεις και να χαϊδέψεις τη συνάδελφο που πενθεί, έχεις ένα κράτημα αν συμβεί το ίδιο σε έναν άντρα. Φοβάσαι ότι μπορεί να παρεξηγηθεί και ότι μπορεί να είναι ένα μήνυμα για φλερτ, πράγμα που ποτέ δεν ίσχυε. Μπορεί να νιώθουμε αγάπη για έναν φίλο μας και να θέλουμε να του το δείξουμε σωματικά, αλλά να μην το κάνουμε γιατί είναι δεσμευμένος και μπορεί να ζηλέψει η σύντροφός του.

Να παίζεις με τα μαλλιά σου ή να χαμογελάς


Η στάση του σώματος μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά αν νιώθεις ότι ίσως παρερμηνευθεί. Έχουμε μεγαλώσει σε μία κοινωνία που μας έχει «ενημερώσει» ότι όταν δαγκώνουμε το στιλό, παίζουμε με τα μαλλιά μας ή χαμογελάμε σε έναν άνθρωπο, του δείχνουμε ότι τον ποθούμε και τον θέλουμε στο κρεβάτι μας. Αλλάζουμε λοιπόν τις συνήθειές μας προκειμένου να μην παρεξηγηθούμε. Είναι τρομερό, αλλά συμβαίνει. Και το κακό είναι ότι το κάνουμε εντελώς ασυναίσθητα.jenny.gr
Post
Γυναίκα Τετάρτη 01.12.2021

Το scrub για την κυτταρίτιδα με 3 υλικά

Αυτό το scrub για την κυτταρίτιδα περιλαμβάνει λάδι αμυγδάλου, το οποίο παράγεται από τους ώριμους καρπούς της αμυγδαλιάς και είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και βιτα

Post
Γυναίκα Τρίτη 30.11.2021

Νεανικό look: Συμβουλές για να διατηρήσετε την φρεσκάδα και τη λάμψη που σας αξίζει

Η αλήθεια είναι πως ό,τι και να κάνουμε ο χρόνος περνά και εμείς μεγαλώνουμε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να δείχνουμε νεότερες. Τα σημάδια του χρόνου μπορούν να γίνουν πιο έντονα, αν δεν α

Post
Γυναίκα Τρίτη 23.11.2021

Επτά λόγοι που τα ξαναβρίσκουμε μετά τον χωρισμό

Ένας χωρισμός προκαλεί πάντα πόνο, δυστυχία και αρνητικά συναισθήματα. Παρόλα αυτά, για κάποια ζευγάρια οι προσωρινοί και σύντομοι χωρισμοί είναι κάτι σύνηθες. Είναι μαζί, χωρίζουν, μετά είναι πάλι μα