Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 14:47 Κρητική διατροφή Χούμους γλυκοπατάτας Υλικά 1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους 2 σκελίδες σκόρδο Χυμό από ένα λεμόνι 1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα 3 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. κύμινο 1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι 4 κ. σ. νερό Εκτέλεση Βήμα 1 Τρυπήστε την πατάτα με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Βήμα 2 Κόψτε την στη μέση, αφαιρέστε τη σάρκα και βάλτε την στο μπλέντερ. Βήμα 3 Ξεφλουδίστε το σκόρδο και προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού. Βήμα 4 Προσθέστε το ταχίνι, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το θαλασσινό αλάτι και το νερό στο μπλέντερ. Βήμα 5 Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα. Σταματήστε, ξύστε τις πλευρές και ανακατέψτε ξανά για άλλα 20 δευτερόλεπτα. Βήμα 6 Σερβίρετε και απολαύστε!newsbeast.gr