Image
Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 14:47 Κρητική διατροφή

Χούμους γλυκοπατάτας

Υλικά

1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ένα λεμόνι
1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι
1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. κύμινο
1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
4 κ. σ. νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τρυπήστε την πατάτα με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Βήμα 2
Κόψτε την στη μέση, αφαιρέστε τη σάρκα και βάλτε την στο μπλέντερ.
Βήμα 3
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού.
Βήμα 4
Προσθέστε το ταχίνι, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το θαλασσινό αλάτι και το νερό στο μπλέντερ.
Βήμα 5
Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα. Σταματήστε, ξύστε τις πλευρές και ανακατέψτε ξανά για άλλα 20 δευτερόλεπτα.
Βήμα 6
Σερβίρετε και απολαύστε!

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ