Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 12:19 Βλέπω/Ακούω

Προβλέψεις για πέμπτο κύμα της πανδημίας τέλος του Οκτωβρίου


Συνεχής αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική και πάνω από 30% στα κρούσματα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τζανάκης είπε πως με την επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα. Συμπλήρωσε δε πως «υποθέσαμε πως η χαλαρότητα των διακοπών αυτών των ανθρώπων υποκαταστάθηκε από μία επιτηρούμενη κανονικότητα η οποία δεν προσέδωσε πρόβλημα στην πανδημία».

Αυτό, συμπλήρωσε, το είδαμε και στα κρούσματα τα οποία από 3.000 ημερησίως έχουν πέσει στα 2.000 ημερησίως. Ο κ. Τζανάκης στην συνέχεια προέβλεψε πως θα δούμε μία σταθεροποίηση η οποία θα συνεχίσει τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες και αυτή είναι πολύ αισιόδοξη εάν επιβεβαιωθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως οδεύαμε προς μείωση, όσον αφορά στα κρούσματα, ωστόσο αυτή έχει ανακοπεί και παρατηρείται μία σταθεροποίηση, αλλά με 200.000 και 150.000 τεστ την ημέρα. Αυτή η σταθεροποίηση είναι πολύ σημαντική είπε γιατί θα δείξει πως η συμβολή των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα δεν θα είναι πολύ μεγάλη.

Από πλευράς του ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, είπε παρατηρώντας τα λύματα όλο το προηγούμενο διάστημα προβλεπόταν μείωση στα κρούσματα, ωστόσο δυστυχώς αυτή την εβδομάδα παρατηρείται μία συνεχής αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, η οποία θα είναι πιο πάνω από το 30%.

Ποσοτικοποιώντας την αύξηση αυτή, ο κ. Θωμαΐδης μίλησε για 500 με 550 κρούσματα επιπλέον ειδικά στην Αττική.

Όπως είπε, το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα κορυφωθεί τον Οκτώβριο με 3.500 κρούσματα ημερησίως παρά τη σταθεροποίηση που δείχνουν τα νούμερα. Παράλληλα προέβλεψε ότι στο τέλος του Οκτώβρη θα έρθει το 5ο κύμα της πανδημίας.
 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 16.10.2021

Ζερεφός: Η βροχόπτωση την Πέμπτη αντιστοιχεί στο 1/3 της ετήσιας βροχόπτωσης σε κάποιες περιοχές

Η συχνότητα αλλά και η ένταση των ακραίων φαινομένων αυξάνεται αισθητά τα τελευταία χρόνια, κάνοντας ολοένα και περισσότερο κόσμο να στρέφει το ενδιαφέρον του στην κλιματική αλλαγή και να αναλογίζεται

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 16.10.2021

Η κακοκαιρία Μπάλλος χτύπησε Βόρεια και Δυτική Ελλάδα - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες σήμερα

Η κακοκαιρία Μπάλλος προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα. Ενω στην Εύβοια, με το πέρασμα του άφησες πίσω του και ένα νεκρό που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Δύσκολη ήταν η ν

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 16.10.2021

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι το Δεκέμβριο οι πρώτες πληρωμές στα νοικοκυριά. Τα εισοδηματικά κριτήρια

Την καταβολή του μεγαλύτερου μέρους του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους μέχρι το Δεκέμβριο επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι πληρωμές θα γίνουν και πάλι σ