Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 23:53 Πολιτική

Σε θερμό κλίμα η επίσκεψη Μπακογιάννη - Ιμάμογλου στην Ακρόπολη



Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοινή επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Οι δύο άνδρες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο για σχεδόν μια ώρα κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Ιμάμογλου στην Ακρόπολη. Ο κ. Μπακογιάννης έδειξε στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης σημαντικά και ενδιαφέροντα τοπόσημα της Αθήνας, ορατά από τον βράχο, ενώ οι δύο δήμαρχοι σχολίασαν την αρχιτεκτονική κτηρίων.

Εκτός από τον ναό του Παρθενώνα, οι κ. Μπακογιάννης και Ιμάμογλου στάθηκαν στον ναό της Αθηνάς, η οποία, όπως εξήγησαν οι ξεναγοί, έφερνε στην πόλη της Αθήνας την νίκη και για τον λόγο αυτό ονομάζεται και Ναός της Απτέρου Νίκης. Ο κ. Μπακογιάννης είχε σύντομους διαλόγους με επισκέπτες και εργαζόμενους στον αρχαιολογικό χώρο ενώ ο κ. Ιμάμογλου έλαβε εθιμοτυπικό δώρο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του κ. Μπακογιάννη. Τον περασμένο Μάιο, οι δύο δήμαρχοι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη.

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 27.10.2026

Ημερήσια Διαταγή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρει στην Ημερήσια Διαταγή του για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνί

Post
Πολιτική Δευτέρα 26.10.2026

Αύριο στο Ηράκλειο η εκδήλωση γνωριμίας των μελών της ΕΛ.Α.Σ

Το συντονιστικό Ηρακλείου της ΕΛ.Α.Σ διοργανώνει αύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Ηρακλείου εκδήλωση γνωριμίας των μελών της. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:Η ΕΛ.Α.Σ Ηρακλείου καλεί στην πρώτη γνω

Post
Πολιτική Κυριακή 25.10.2026

Κώστας Καραμανλής: «Σφάλλουν όσοι μιλούν για ήρεμα νερά – Ολοκληρωμένος ο τουρκικός σχεδιασμός στο Αιγαίο»

Σε αυστηρό μήνυμα αποτροπής και απόρριψη της στρατηγικής των συμβιβασμών προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Πολεμικό Μουσείο σε εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σ