Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 23:48 Πολιτική

Πλεύρης: Τα νούμερα είναι αμείλικτα - Το 90% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Η κόρη μου θα εμβολιαστοί


Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Το 90% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εννιά στους 10 ασθενείς άνω των 60 ετών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Καλό είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και όσοι ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής να μην κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους. Κάποιοι που κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από μια ΜΕΘ. Μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων. Και είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοια ότι κάτι άλλο συμβαίνει και τα εμβόλια δεν είναι η λύση. Όποιος μιλάει από αυτό το βήμα πρέπει να καταλήγει λέγοντας ότι αποδέχομαι το ρίσκο να υπάρχουν στις ΜΕΘ 90% ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επί της τροπολογίας που έχει καταθέσει, για την παροχή κινήτρων στους νέους που θα εμβολιαστούν.

«Η κόρη μου που γίνεται 12 ετών σε δύο μήνες θα εμβολιαστεί...»

Να πάνε στους παιδιάτρους και να μην ακούνε θεωρίες συνωμοσίας… ο εμβολιασμός 12 -15 δεν είναι μόνο αλτρουισμός αλλά θωρακίζει τα παιδιά μας»!

Σκληρή κριτική σε όσους κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Τι άλλο στοιχείο χρειάζεται για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης;» σημείωσε ο κ. Πλεύρης αφήνοντας εμμέσως αιχμές στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η Ελληνική Λύση αναγνώρισε το κόμμα της σε αυτά που είπα. Αυτό πρέπει να σας προβληματίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΕΛ.ΛΥ Κωνσταντίνου Χήτα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας δεν απαντά στα ερωτήματα που έθεσε το κόμμα του και η κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά λειτουργεί χωρίς να ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κουνά το δάχτυλο σε όλους τους άλλους, χωρίς να κάνει η ίδια την αυτοκριτική της για το τι δεν πήγε καλά και η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στους εμβολιασμένους.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης του ΕΣΥ, καθώς όπως είπε, η πανδημία δεν θα είναι παροδική. «Δεν μου αρέσουν να μου κουνάνε το δάχτυλο με αυτό το ύφος. Αυτή η κυβέρνηση είχε την στήριξη σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης- και είστε πολύ τυχεροί που σας στηρίξαμε, κάνοντας το καθήκον μας γιατί όλοι πρέπει να εμβολιαστούν», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, καταλογίζοντας της μικροπολιτική σκοπιμότητα. «Δυστυχώς κάνετε μικροπολιτική προσέγγιση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να μας ενώνει όλους και όχι να μας χωρίζει, χωρίς να συναισθάνεστε ότι αυτή η λογική σας περνά ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε να περάσει η πλειοψηφία των κομμάτων που στηρίζουν τους εμβολιασμούς», ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 
Post
Πολιτική Πέμπτη 20.08.2026

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι νέοι τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Τους νέους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τη συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίστηκε η κατανομή των κοινοβουλευτικών αρμοδιοτήτων. Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου αναλα

Post
Πολιτική Πέμπτη 20.08.2026

Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ για τη de facto εφαρμογή της «γαλάζιας πατρίδας» από την Τουρκία

Την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ για τη de facto εφαρμογή της «γαλάζιας πατρίδας» η οποία υλοποιείται σταδιακά, μεθοδικά και, κυρίως, ανενόχλητα από την πλευρά της Τουρκίας, αναδεικνύ

Post
Πολιτική Τετάρτη 19.08.2026

Νέα κοινή παρέμβαση ευρωβουλευτών ΠΑΣΟΚ: Η Ευρώπη να πάρει θέση για τη Μονή Αγ. Αικατερίνης στο Σινά

Νέα κοινή γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν σήμερα οι τέσσερις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Παπανδρέου, Σάκης Αρναούτογλου και Νικόλας Φαραντούρης, αναφορικά με