Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:22 Βλέπω/Ακούω

Πλεύρης: Πώς εντοπίζονται τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης υγειονομικών


Στο παρασκήνιο συνεχίζουν να εργάζονται όλο αυτό το διάστημα οι υγειονομικές και δικαστικές αρχές, για να φέρουν στο φως όλες τις περιπτώσεις των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Πρόκειται για ψευδείς δηλώσεις που προσκόμισαν κυρίως υγειονομικοί, για να αποφύγουν την τσιμπίδα του νόμου των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Αυτό δήλωσε σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
 
Συνεχίζονται καθημερινά οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού, που -υπό την πίεση του νόμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς- αναγκάζονται να μπουν στη διαδικασία, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα στο πλαίσιο καθιερωμένης συνάντησης γνωριμίας με τους δημοσιογράφους Υγείας, ο υπουργός, Θάνος Πλεύρης:

“Έχει γίνει πλήρως αντιληπτό ότι δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση, γιατί είναι κάθετη η θέση της και θα προχωρήσουμε με τις συμβάσεις να καλύψουμε όλα τα κενά. Δεν θα δώσουμε άλλη ευκαιρία, εκτός από αυτή που δόθηκε, με τον πρώτο εμβολιασμό να επιστρέφουν στις θέσεις τους οι υγειονομικοί. Σίγουρα θα φτάσουμε σε ένα ποσοστό που δεν θα εμβολιαστεί, αλλά καθημερινά μπαίνει κόσμος και εμβολιάζεται”, τόνισε ο κ. Πλεύρης.

 Πλεύρης: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα πλαστά πιστοποιητικά – Ποια είναι τα “ύποπτα”
Στα γραφεία των δικαστικών αρχών συνεχίζουν να φτάνουν καθημερινά καταγγελίες -ακόμα και επώνυμες- για άτομα που προχώρησαν σε παράνομη έκδοση βεβαιώσεων, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας.

Ταυτόχρονα οι έλεγχοι συνεχίζονται, όπως είπε ο ίδιος, με στόχευση τους υγειονομικούς που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το κρίσιμο διάστημα μετά την ψήφιση της υποχρεωτικότητας και μέχρι την εφαρμογή του νόμου.

Ως προς τα “ύποπτα” σημάδια που οδηγούν τις αρχές στη διαλεύκανση των περιπτώσεων; Ο υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, εξηγεί:

“Το πρώτο είναι, εάν το πιστοποιητικό βγήκε σε χρονική στιγμή που δεν χρειαζόταν να αλλάξει κάποιος τον ταχυδρομικό κώδικα – Μάρτιος ή Φεβρουάριος που ο κόσμος έψαχνε να βρει που θα κάνει το εμβόλιο. Εάν δηλαδή έχει αναζητήσει άλλη περιοχή να εμβολιαστεί, στην οποία έχουν αναφερθεί ύποπτα περιστατικά. Επίσης, θα ελέγξουμε και τις περιπτώσεις που έχει δηλωθεί νοσηλεία χωρίς να έχει πιστοποιηθεί με έλεγχο εργαστηριακό”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περιστατικά αυτά δεν είναι πολλά, αλλά είναι διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα: “Δεν έχουν μαζικότητα, αλλά έχουν διασπορά”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

iatropedia

 
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 05.01.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα 5/1/25

Αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στ

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 04.01.2026

Το τελευταίο αντίο του ΑΝΤ1 στον Γιώργο Παπαδάκη

Η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά με βαθιά θλίψη έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε όσο λίγοι με την πρωινή ενημέρωση και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τηλεόραση. Ο Γιώργος Παπαδάκης έφυγε αιφνιδίως

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 04.01.2026

ΥΠΑ: Πρόβλημα Συχνοτήτων στο F.I.R. Αθηνών

Η διαχείριση της αποκατάστασης των συχνοτήτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του FIR Αθηνών συνεχίζεται σε συντονισμό με τους αρμόδιους εξωτερικούς φορείς, ενώ επιχειρησιακά η Υπηρεσία συντονίζεται με το