Image
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 12:47 Γυναίκα

Το προϊόν που δεν γνωρίζατε ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση της γήρανσης

Το χρησιμοποιείτε όλες σε καθημερινή βάση

Κρέμες ματιών, οροί, έλαια προσώπου και κρέμες νυχτός είναι από τα πιο δημοφιλή προϊόντα που χρησιμοποιούν οι περισσότερες γυναίκες για να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν το πέρασμα του χρόνου από πάνω τους. Υπάρχει, όμως, ένα συγκεκριμένο προϊόν η χρήση του οποίου γίνεται, σχεδόν, καθημερινά το οποίο βοηθάει στη διατήρηση του νεανικού και σφριγηλού δέρματος. Ένα προϊόν ομορφιάς για το οποίο οι περισσότερες δεν γνωρίζανε την ευεργετική του δράση.

Σύμφωνα με το Who What Wear, λοιπόν, αυτό δεν είναι άλλο από την απλή λοσιόν σώματος, η οποία βοηθά εξαιρετικά στην προστασία του δέρματος από τα σημάδια της γήρανσης.

«Το δέρμα συχνά τείνει να φαίνεται πιο ζαρωμένο όταν είναι πιο ξηρό», εξηγεί η δερματολόγος Naissan O. Wesley, της Skin Care and Laser Physicians στο Beverly Hills, συνεχίζοντας πως «Τα ίδια συστατικά που ενισχύουν την υγρασία και προστατεύουν τα φράγματα στο δέρμα βοηθούν, επίσης, στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Επιπλέον, τα τοπικά αντιοξειδωτικά μπορούν να είναι χρήσιμα για την επιδιόρθωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από τον ήλιο και τις περιβαλλοντικές βλάβες και τα πεπτιδικά συστατικά μπορεί να είναι χρήσιμα για την υποστήριξη του κολλαγόνου».

Η Wesley διευκρινίζει ότι μπορείτε να εφαρμόζετε την λοσιόν σώματος όσο συχνά θέλετε, αρκεί να μην έχετε δέρμα επιρρεπές σε ακμή και η λοσιόν να μην φράζει τους πόρους σας. Ανεξάρτητα από το αν έχετε ώριμο δέρμα ή όχι, η Wesley λέει ότι η συχνότητα εφαρμογής θα εξαρτηθεί από το κλίμα του τόπου που ζείτε επειδή οι κρύες, ξηρές και θυελλώδεις συνθήκες μπορεί να απαιτούν περισσότερη υποστήριξη υγρασίας.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα εφαρμογής της κρέμας σώματός σας περιλαμβάνουν την έκθεση σε σκληρό νερό και σαπούνι και τυχόν υποκείμενες καταστάσεις όπως έκζεμα ή διαταραχές του θυρεοειδούς.

«Για ώριμο, ξηρό δέρμα, η εφαρμογή λοσιόν πρωί και βράδυ θα ήταν κατάλληλη, ειδικά μετά το μπάνιο», συμβουλεύει, ενώ συνιστά, επίσης, και την εφαρμογή μιας παχύτερης, πιο κρεμώδους λοσιόν σε αντίθεση με μια λεπτή και υδαρή.

newsbeast.gr
Post
Γυναίκα Παρασκευή 15.10.2021

Tι να μην πείτε ποτέ σε συνέντευξη για δουλειά (εκτός κι αν δε θέλετε τη θέση)

Το σημαντικότερο σε μία συνέντευξη για δουλειά, είναι να «πουλάμε» καλά τον εαυτό μας. Να τονίζουμε τα θετικά, να αφήνουμε τα αρνητικά έξω από τη συζήτηση και να εξηγούμε γιατί αξίζουμε τη

Post
Γυναίκα Τετάρτη 13.10.2021

5 αθώες συμπεριφορές που οι γυναίκες αποφεύγουν για να μην «προκαλέσουν». Βλέπετε το πρόβλημα;

Θέλεις να βάλεις μία πολύ κοντή φούστα αλλά το σκέφτεσαι 2 και 3 φορές. Αν δεν οδηγείς ή σκοπεύεις να περπατήσεις χωρίς παρέα, το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξεις στο παντελόνι. Φοβάσαι να σκύψει

Post
Γυναίκα Παρασκευή 08.10.2021

Έμμισθη εργασία, φροντίδα των άλλων, ψυχική υγεία - Αυτό είναι το τριπλό φορτίο με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπες οι γυναίκες στην πανδημία

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα ψυχικής υγείας, οι γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες με το «τριπλό φορτίο» της έμμισθής εργασίας τους, της φροντίδας των άλλων και της ψυχικής τους υγείας. Καθένα από