Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 23:57 Εκτός Ελλάδος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Κανένας πιστός δεν μπορεί να εξαιρείται από τον εμβολιασμό


Κανένας πιστός δεν μπορεί να εξαιρείται από κανέναν εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένου και του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, για λόγους θρησκευτικούς. Αυτό το μήνυμα, υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, απηύθυνε χθες η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της και την ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, οποιαδήποτε επιστολή ή πιστοποιητικό εξαίρεσης από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, εκδιδόμενο από οποιονδήποτε κληρικό τής Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θεωρείται άκυρο, ενώ μια τέτοια πράξη απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά.

Μάλιστα, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία όχι μόνον επιτρέπει τον εμβολιασμό κατά των ασθενειών -πολιομυελίτιδα, ευλογιά κ.λπ.-, αλλά και προτρέπει τους πιστούς της ύστερα από ιατρική εξέταση και έγκριση να εμβολιάζονται με τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Επιπλέον, παροτρύνει τους πιστούς να εμπιστεύονται τις αρμόδιες υπεύθυνες ιατρικές αρχές και να μην παρασύρονται από πρόσωπα που διαδίδουν ψευδείς και επιστημονικά αβάσιμες, συνωμοσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 26.08.2026

Τουλάχιστον 384 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στα σύνορα Νεπάλ–Θιβέτ

Τουλάχιστον 384 ταξιδιώτες, μεταξύ των οποίων 291 ξένοι υπήκοοι, αγνοούνται μετά τις ισχυρές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ, σύμφωνα με τον τουριστικό οργανισμό της

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 24.08.2026

Νέα Ζηλανδία: Σχέδιο για απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 16

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προωθεί νομοσχέδιο για την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από παιδιά κάτω των 16 ετών, με τον πρωθυπουργό Κρίστοφερ Λάξον να υποστηρίζει ότι απαιτο

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 16.08.2026

Τρεις μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ένα ολοένα και πιο δύσκολο πολιτικό περιβάλλον για τον Ντόναλντ Τραμπ κ