Image
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 11:35 Πολιτική

Οικονόμου: Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναλύοντας στον ΣΚΑΙ τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

 
Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Παράλληλα δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε.

Αναφορικά με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά για όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Για τις ιδιωτικές εταιρείες τόνισε πως θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες.


Ακόμη ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης ενώ τόνισε πως τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες και πως το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος.

 
Σχετικά με την δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες.

Για την πανδημία του κορονοϊού τόνισε πως το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στις τάξεις».

Τέλος ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει.


madata.gr
Post
Πολιτική Πέμπτη 26.03.2026

Προβλήματα στην παραχώρηση χρήσης παραλιών - Κοινοβουλευτική παρέμβαση από την Ελένη Βατσινά

Τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στη διαδικασία παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας, αναδεικνύονται με κοινοβουλευτική ερώτηση πουκατέθεσεη βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινάπρος τα συ

Post
Πολιτική Τρίτη 24.03.2026

Διπλωματικός μαραθώνιος Μητσοτάκη: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμίρη του Κατάρ για το Ιράν και τον Λίβανο

Στο επίκεντρο η ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της διπλωματίας για την ενεργειακή ασφάλεια. Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη σταθερότ

Post
Πολιτική Τρίτη 24.03.2026

Έκθεση Κομισιόν: Η Ελλάδα πέτυχε τη 2η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων σε όλη την ΕΕ

Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία πέτυχε η Ελλάδα το 2025, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν για την οδική ασφάλεια τα οποία δημοσιεύθηκαν, σήμερα, Τρίτη 24 Μαρτίου. Την ίδ