Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021 17:52 Ειδήσεις

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Δικαστικό μπλόκο στην τέλεση της στο Βραχάτι


Στον Γαλατά Χανίων φαίνεται ότι θα ταφεί τελικά ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Όσο ήταν στη ζωή, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε αναθέσει σε πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του όλα τα διαδικαστικά γύρω από την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του. Μάλιστα, στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο ο εκλιπών είχε προβλέψει αρκετές λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων ακόμα και το γραφείο τελετών που θα αναλάμβανε την κηδεία του, έχοντας συνάψει και το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Παρά την επιδίωξη μέλους της οικογένειας να μην ακολουθήσει την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη αναθέτοντας την τελετή σε άλλο γραφείο και αναζητώντας άλλα κοιμητήρια, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με σημερινή του απόφαση εξέδωσε προσωρινή διαταγή που τους απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος. Δικαίωσε, έτσι, σε πρώτο στάδιο τον συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος προσέφυγε με σχετική αίτηση και προσκόμισε πλήθος εγγράφων που αποδείκνυαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα. Όπως ορίζει η δικονομία, μετά την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με άρθρο 15 του νόμου 4368/2016 μπορεί κάποιος να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας του (τόπο, τύπο κλπ), αρκεί να υπογράψει σχετική συμβολαιογραφική πράξη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης. Επιπλέον, διαρκώς έρχονται στο φως και άλλες επιστολές του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη (με τελευταία επιστολή από το 2013 στον Δήμαρχο Χανίων, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα), με τις οποίες επαναλαμβάνει με τρόπο απόλυτα σαφή την επιθυμία του.

Πηγή: skai.gr

 

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 10.11.2025

Δέσμευση Κομισιόν σε Φαραντούρη για ανάκτηση κονδυλίων αν επιβεβαιωθεί κατασκοπεία της Τουρκίας

Στη δέσμευση να προχωρήσει σε έλεγχο των κονδυλίων προς την Τουρκία, προχώρησε η Ευρωπαία Επίτροπος Διεύρυνσης Μάρτα Κός, μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή και μέλους της επιτροπής ασφάλειας & άμυ

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 07.11.2025

Το ελαιόλαδο «Κρήτη» στο επίκεντρο της ατζέντας του Επιτρόπου Γεωργίας Χάνσεν

Με αφορμή την επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας στη χώρα μας ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη σημερινή επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας κ. Χάνσεν, ένα από τα βασικότερα θ

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 05.11.2025

«Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον Επίτροπο για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα Christoph Hansen.»

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Επιτρόπου για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα κ. Christoph Hansen και του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, παρουσία της κ. Antonella Rossetti, μέλους του γραφείου