Image
Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 2021 09:56 Παράδοση

Οι Αγίες 40 Παρθένες και Ασκήτριες που γιορτάζουμε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου σήμρα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Σαράντα Παρθένων και ασκητριών, του Αγίου Ιησού του Ναυή, του Οσίου Μελετίου του νέου και του Οσίου Συμεών του Στυλίτου.

Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Αδαμάντιος, Αδάμος, Αδάμης, Αδάμας, Διαμαντής, Αδαμαντία, Αμάντα, Άντα, Διαμαντούλα, Διαμάντω, Ρουμπίνη, Μαντώ, Αθηνά, Ακριβή, Αντιγόνη, Γόνη, Ασπασία, Αφροδίτη, Φρέγια, Διώνη, Διόνη, Δωδώνη, Ελπινίκη, Ερασμία, Ερατώ, Τέτη, Ευτέρπη, Θάλεια, Θεανώ, Θεονύμφη, Καλλιρόη, Καλλιρρόη, Καλλίστη, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Κλειώ, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Κοραλία, Ράλλης, Ραλλία, Ραλία, Ραλλού, Ραλού, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα,  Μαριάνθη, Μελπομένη, Μέλπω, Μόσχω, Μοσχούλα, Ουρανία, Ράνια, Πανδώρα, Πηνελόπη, Μπηλιώ, Μπιλιώ, Πίτσα, Πολύμνια, Πολυνίκη, Πολύνα, Πόλυ, Σαπφώ, Τερψιχόρη, Χαϊδευτός, Χάιδω, Χαρίκλεια, Χαρά, Χαρούλα, Ιησούς, Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία, Μελετούλα, Μελετίνα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη, Ισμήνη, Πολυτίμη.

Εορτολόγιο: Οι Αγίες 40 Παρθένες και Ασκήτριες που γιορτάζουμε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου
 

Ο Αμμούν ή Άμμων ήταν Διάκονος στην Αδριανούπολη της Θράκης και διδάσκαλος 40 ασκητριών παρθένων.Αυτόν λοιπόν, ο ηγεμόνας της Αδριανούπολης Βάβδος, επειδή δεν δεχόταν να θυσιάσει στα είδωλα,παρέπεμψε μαζί με τις 40 μαθήτριες του στον Λικίνιο τον άρχοντα της Θράκης.
Αυτός, αφού τις βασάνισε σκληρά, κάποιες έκαψε ζωντανές, κάποιες αποκεφάλισε,κάποιες σκότωσε με ξίφος αφού τις χτύπησε στο στόμα και την καρδιά και άλλες τις θανάτωσε με μαχαίρια και πυρακτωμένα σίδερα στο στόμα. Τον δε Αμμούν θανάτωσε, αφού του έβαλε πυρακτωμένη καλύπτρα στο κεφάλι (άλλοι αναφέρουν ότι κατόπιν τον αποκεφάλισε).

 

 

madata.gr
Post
Παράδοση Πέμπτη 05.02.2026

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5/1/26

Σήμερα τιμάται η μνήμη των Αγίων Θεόπεμπτου και Θεωνά και της Οσίας Συγκλητικής Γιορτάζουν: Θεώνη, Θεωνάς Θεόπεμπτος, Θεόπεμπτη Συγκλητική Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς Ο Άγιος Θεόπεμπτος μα

Post
Παράδοση Τετάρτη 04.02.2026

Επίσκεψη μαθητών του Α΄ Γυμνασίου Σαλαμίνας στον Δήμο Φυλής με αντικείμενο το Αρχαίο Φρούριο και την Αρβανίτικη Παράδοση

Τον Δήμο Φυλής επισκέφθηκαν μαθητές του Α Γυμνασίου Σαλαμίνας, προκειμένου να ενημερωθούν για την Πολιτιστική του παράδοση αλλά και το Αρχαίο Φρούριο. Έτσι αφού είδαν από κοντά το Οχυρωματικό έργο το

Post
Παράδοση Τετάρτη 04.02.2026

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4/1/26

Σήμερα η εκκλησία τιμάει τη μνήμη των Οσίου Ιάσιμου του Θαυματουργού και Οσίου Ισίδωρου του Πηλουσιώτου. Στον Όσιος Ιάσιμος ο Άγιος Θεός χάρισε το χάρισμα της θαυματουργίας και πολλούς θεράπευσε γι