Image
Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 21:23 Παράδοση Νομός: Ηρακλείου

Με κατάνυξη, πλήθος πιστών & παρουσία του Επισκόπου Ζηνουπόλεως Ιακώβου η εορτή της Παναγίας στην Ιερά Μονή Αγκαράθου

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πιστών στην Ιερά Μονή Αγκαράθου από ολόκληρη την Κρήτη.
    
Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη πλήθος κόσμου και φέτος προσευχήθηκε και προσκύνησε την ιερά και θαυματουργό εικόνα της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα τους, ζητώντας την βοήθεια και την προστασία της.

Οι πιστοί με μάσκες, αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έφταναν στην εκκλησία ακολουθώντας τις συστάσεις των ανθρώπων της Ιεράς Μονής.

Την θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζηνουπόλεως και βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου κ. Ιάκωβος.

Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος και Εφημέριοι της περιοχής.

Στο αναλόγιο τους ύμνους της εορτής απέδωσε θαυμάσια ο Ιερέας Πατέρας Νικόλαος του Ιερού Ησυχαστηρίου της Αγίας Φωτεινής με τη συνοδεία του, ενώ μέλη της Εθελοντικής Οργάνωσης είχαν με υποδειγματικό ζήλο την φροντίδα της διευκόλυνσης των πιστών κατά το προσκύνημά τους.

Μετά την ευλόγηση των άρτων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζηνουπόλεως και βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου κ. Ιάκωβος κήρυξε τον θείο λόγο.

Δείτε τα VIDEO







του Μανώλη Καβλεντάκη

typoskritis.gr


Post
Παράδοση Σάββατο 07.11.2026

Σταύρος Αρναουτάκης: «Αιώνιος, ανεξίτηλος φάρος εθνικής αξιοπρέπειας και αντίστασης ο Μαρτυρικός Αβδελλάς»

Ο Μαρτυρικός Αβδελλάς τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στον Γουρνόλακκο, τον Σεπτέμβριο του 1943. Με αφορμή την τελετή τιμής και μνήμης που γίνεται σήμε

Post
Παράδοση Σάββατο 07.11.2026

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 7/11/26

Σήμερα, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των 33 Μαρτύρων της Μελιτινής, με επικεφαλής τον Άγιο Ιέρωνα, καθώς και του Οσίου Λαζάρου του Γαλλησιώτη. Γιορτάζουν: Αθηνόδωρος, Αθηνόδωρας, Αθηνοδωρής

Post
Παράδοση Παρασκευή 06.11.2026

Ο ΜΥΗΣ Αγυιά στο 22ο Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Διαδροµής Βιοµηχανικής Κληρονοµιάς (ERIH)

Ο ΜΥΗΣ Αγυιά, επίσηµο µέλος της Ευρωπαϊκής Διαδροµής Βιοµηχανικής Κληρονοµιάς (ERIH), συµµετείχε στο 22ο Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο ERIH - European Route of Indu