Image
Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 11:53 Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες : Προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής, αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

Μία πρόκριση και έναν αποκλεισμό είχαμε για τη χώρα μας στα προκριματικά του επί κοντώ ανδρών κατά την 2η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Εμμανουήλ Καραλής στο Α΄ γκρουπ με 5.75μ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος, αφού κατετάγη 8ος στο σύνολο στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση. Αρχικά υπερέβη τα 5.30 και τα 5.50 με την πρώτη προσπάθεια και με την 2η τα 5.65 και 5.75 και σε ηλικία 22 ετών πανηγύρισε την συμμετοχή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Αντίθετα, ο έμπειρος Κώστας Φιλίπίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στο Β΄ γκρουπ και με καλύτερο άλμα στα 5.50μ στη 2η προσπάθειά του (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ) δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ και αποκλείστηκε από τον τελικό (το όριο ήταν 5.80μ). Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Φιλιππίδη σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Στο σύνολο, ο Φιλιππίδης κατετάγη στην 22η θέση.

Την πρόκριση πήραν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, μεταξύ των οποίων οι Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) και Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.75μ, ενώ εκτός έμεινε ο Πολωνός Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι με 5.30.

 


ΑΠΕ ΜΠΕ
Post
Αθλητικά Παρασκευή 29.05.2026

Αλλαγή φωτιστικών σωμάτων στα βοηθητικά γήπεδα του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Αλικαρνασσού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης του εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Αλικαρνασσού. Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης, στο Β’ β

Post
Αθλητικά Πέμπτη 28.05.2026

Το «μπαλόνι» επέστρεψε στο Ζηρίνειο, έτοιμο να υποδεχθεί ξανά αθλούμενους και συλλόγους

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σε εορταστικό κλίμα εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου, στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς, το νέο κλειστό γήπεδο με αεροϋποστηριζόμενο θόλο τύπου «μπαλόνι»,

Post
Αθλητικά Δευτέρα 25.05.2026

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί σε όλη την Ελλάδα για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό

Σε πανελλήνιο ξέσπασμα χαράς εξελίχθηκε η κατάκτηση της 4ης Euroleague από τον Ολυμπιακό, μετά τη νίκη με 92-85 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Telekom Center Athens. Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων»