Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 23:57 Αθλητικά

Κλήρωση Super League: Το πρόγραμμα και τα ντέρμπι του νέου πρωταθλήματος


Πραγμματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 2021-22 και στην πρώτη αγωνιστική (21-22/8) ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΚ με τον Ιωνικό και ο Παναθηναϊκός με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής (21-22/8) όπου δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο παιχνίδι και οι πέντε μεγάλοι αγωνίζονται εντός έδρας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΑΕΚ – Ιωνικός

Άρης – ΟΦΗ

Βόλος – Λαμία

Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης

Παναιτωλικός – Αστέρας

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Επίσης έγιναν γνωστές και οι ημερομηνίες των ντέρμπι της νέας σεζόν.

Το ντέρμπι των δικεφάλων ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ θα διεξαχθεί την τέταρτη αγωνιστική, ενώ την πέμπτη αγωνιστική θα γίνει το ντέρμπι “αιωνίων” ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Αυτά είναι τα ντέρμπι του νέου πρωταθλήματος:

3η αγωνιστική Άρης – Παναθηναϊκός (11-12/09)

4η αγωνιστική ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (18-19/09)

5η αγωνιστική Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (25-26/09)

7η αγωνιστική Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (16-17/10)

8η αγωνιστική ΑΕΚ – Άρης (23-24/10)

9η αγωνιστική Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (30-31/10)

10η αγωνιστική ΑΕΚ – Ολυμπιακός (06-07/11)

11η αγωνιστική ΠΑΟΚ – Άρης (20-21/11)

12η αγωνιστική ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (27-28/11)

13η αγωνιστική Ολυμπιακός – Άρης (04-05/12)

H Super League 1 θα ξεκινήσει το διήμερο 21-22 Αυγούστου. Επίσης, θα ολοκληρωθεί το πρώτο διήμερο του Μαρτίου (5-6/3). Δεδομένες είναι και οι διακοπές που θα πραγματοποιηθούν. Μία στις αρχές Σεπτεμβρίου, η δεύτερη το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και στη συνέχεια εκείνη για τα Χριστούγεννα.

 Ο πρόεδρος της Super League Interwetten, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, κατά την ομιλία του λίγο πριν την κλήρωση, αναφέρθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων.

«Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν είναι ποδόσφαιρο. Έπαιξε ρόλο και η ενίσχυση από το στοίχημα, ένα αίτημα δεκαετιών που ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση. Μία μεγάλη πρόκληση είναι οι αγωνιστικοί χώροι. Έχουμε πέντε νέα γήπεδα υπό ανακατασκευή και σε ποσοστό 35% ανανέωσης των επιφανειών σε γήπεδα, ποσοστό σπάνιο για τα δεδομένα της Λίγκας.

Να αποδείξουμε πως δεν είμαστε μόνο επεισόδια και εντάσεις. Ο θεσμός των Β’ ομάδων θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσει νέους Έλληνες παίκτες. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θέμα των τηλεοπτικών. Είναι σαν να μην βλέπω τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Πιστεύω πως με καλή πίστη και ρεαλισμό θα λυθεί το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

etypos

 
Post
Αθλητικά Κυριακή 15.03.2026

Φιέστα ανόδου στην Καλαμάτα: Στις εξέδρες ο Αντώνης Σαμαράς για τη «Μαύρη Θύελλα»

Με έντονο πολιτικό χρώμα και κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε η ιστορική ημέρα για την Καλαμάτα F.C., με την παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων στην απονομή του τροπαίου. Η Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 θα μεί

Post
Αθλητικά Κυριακή 15.03.2026

Ιστορική επιστροφή για την Καλαμάτα: Στη Stoiximan Super League μετά από 26 χρόνια!

Η «Μαύρη Θύελλα» είναι ξανά εδώ. Μέσα σε κλίμα έκστασης, παίκτες και οπαδοί γιόρτασαν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, σηκώνοντας το τρόπαιο του πρωταθλητή. Μετά απ

Post
Αθλητικά Τετάρτη 11.03.2026

Ο Ματσούκας στο ΟΦΗ -Ολυμπιακός το Σάββατο- Οι διαιτητές της 25ης αγωνιστικής στη Super League

Η κεντρική επιτροπή διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα τις επιλογές των διαιτητών για τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής στη Super League. Ολοι τους είναι Ελληνες, καθώς δεν υπάρχει ντέρμπι στο