Image
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 14:08 Πολιτική

Κατώτατος μισθός: Πόσο διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Μικρές αυξήσεις αναμένονται για τους εργαζόμενους έπειτα από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση 2% στο ύψος του κατώτατου μισθού.

 Έτσι, όπως προκύπτει από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ που βρίσκεται σήμερα, φτάνει τα 663 ευρώ, αύξηση δηλαδή 13 ευρώ. Ανάλογα θα αυξηθεί και το νέο κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών, το οποίο θα διαμορφωθεί από 29,04 σε 29,62 ευρώ. 
Κατώτατος μισθός: Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη
«Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%. Όπως ξέρετε στον σχετικό διάλογο που προηγήθηκε, οι Συνομοσπονδίες των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των εμπόρων, είχαν ζητήσει το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία.  Και πράγματι -όπως όλοι γνωρίζουμε- το ΑΕΠ πέρυσι μειώθηκε περίπου κατά 8% κατά συνέπεια οι συνθήκες αυτές ισχύουν. Αυτό το οποίο όμως επίσης ισχύει είναι ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές της, τις οποίες εμπιστεύομαι και προσωπικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

 

 

ethnos.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 15.12.2025

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή»

Κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025, στη Βουλή των Ελλήνων, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή» (σταδιοδ

Post
Πολιτική Κυριακή 14.12.2025

Β. Κικίλιας: «Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές, η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη»

«Οι επενδύσεις στη ναυτιλία και στις λιμενικές υποδομές είναι, κατά την άποψή μου, μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Π

Post
Πολιτική Κυριακή 14.12.2025

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου – Όχι στα τελεσίγραφα

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη Καλημέρα! Αυτή η ανασκόπηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, παρά από την είδηση της ανάληψης της Προεδρίας του Eurogroup από την Ελλάδα για τα επόμενα 2,5