Image
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 14:08 Πολιτική

Κατώτατος μισθός: Πόσο διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Μικρές αυξήσεις αναμένονται για τους εργαζόμενους έπειτα από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση 2% στο ύψος του κατώτατου μισθού.

 Έτσι, όπως προκύπτει από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ που βρίσκεται σήμερα, φτάνει τα 663 ευρώ, αύξηση δηλαδή 13 ευρώ. Ανάλογα θα αυξηθεί και το νέο κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών, το οποίο θα διαμορφωθεί από 29,04 σε 29,62 ευρώ. 
Κατώτατος μισθός: Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη
«Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%. Όπως ξέρετε στον σχετικό διάλογο που προηγήθηκε, οι Συνομοσπονδίες των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των εμπόρων, είχαν ζητήσει το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία.  Και πράγματι -όπως όλοι γνωρίζουμε- το ΑΕΠ πέρυσι μειώθηκε περίπου κατά 8% κατά συνέπεια οι συνθήκες αυτές ισχύουν. Αυτό το οποίο όμως επίσης ισχύει είναι ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές της, τις οποίες εμπιστεύομαι και προσωπικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

 

 

ethnos.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Β. Κικίλιας: «Δημοπρατούνται Ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων, νέα σκάφη και drones ιπτάμενα, επιφανείας και υποβρύχια»

«Το νέο ΚΕΠΙΧ είναι η μετεξέλιξη του Θαλάμου Επιχειρήσεων του παλιού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Δυστυχώς, από το 1980 ο Θάλαμος παραμένει ο ίδιος. Αυτό είναι μη αποδεκτό», δήλωσε ο Υπ

Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Φλωρίδης από Ηράκλειο: «Τα δικαστικά κτίρια δεν είναι σε καλή κατάσταση – πρέπει να κινηθούμε έξυπνα» (vid)

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με βασικό αντικείμενο τα κτιριακά προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. Ο Υπουργός πραγματοποιεί σειρά επαφών στην Περιφέρεια Κρή

Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Παράταση υποβολής αιτήσεων στη δράση «e-Astypalea»

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η με αριθμό 70255 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 2757/15.05.2026) με την οποία παρατείνονται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και η ημερομηνία ολοκλήρωσης της δράσης. Πλέον, η