Image
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 14:08 Πολιτική

Κατώτατος μισθός: Πόσο διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Μικρές αυξήσεις αναμένονται για τους εργαζόμενους έπειτα από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση 2% στο ύψος του κατώτατου μισθού.

 Έτσι, όπως προκύπτει από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ που βρίσκεται σήμερα, φτάνει τα 663 ευρώ, αύξηση δηλαδή 13 ευρώ. Ανάλογα θα αυξηθεί και το νέο κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών, το οποίο θα διαμορφωθεί από 29,04 σε 29,62 ευρώ. 
Κατώτατος μισθός: Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη
«Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%. Όπως ξέρετε στον σχετικό διάλογο που προηγήθηκε, οι Συνομοσπονδίες των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των εμπόρων, είχαν ζητήσει το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία.  Και πράγματι -όπως όλοι γνωρίζουμε- το ΑΕΠ πέρυσι μειώθηκε περίπου κατά 8% κατά συνέπεια οι συνθήκες αυτές ισχύουν. Αυτό το οποίο όμως επίσης ισχύει είναι ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές της, τις οποίες εμπιστεύομαι και προσωπικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

 

 

ethnos.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ασφαλής και ανθεκτικός – Καμία παρέμβαση στα ρέματα χωρίς πλήρη τεκμηρίωση και έλεγχο»

Σοβαρά ερωτήματα για την παρέμβαση σε ρέμα στη Σταλίδα, στην περιοχή της ανατολικής εξόδου της δεύτερης σήραγγας του υπό κατασκευή τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος–Μάλια, θέτει με Ερώτηση και Αίτηση

Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

ΒΟΑΚ: Το κυκλοφοριακό χάος στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται από τα έργα στον ΒΟΑΚ. Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει την ανάγκη νυχτερινών εργασιών - όπου

Post
Πολιτική Πέμπτη 17.09.2026

Αναγνώριση των πτυχίων Τ.Ε.Ι. και άρση του διαχωρισμού ΠΕ–ΤΕ-Κοινοβουλευτική Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη προς την Υπουργό Παιδείας

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη,μεταφέροντας στη Βουλή την από 26.0