Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 11:31 Κρητική διατροφή Τραγανές μπουκιές churros Υλικά 1 φλ. τσαγιού νερό 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή Αλάτι για γεύση 1 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 κ. γλ. βανίλια 2 αβγά Κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βήμα 2 Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και λιώστε το βούτυρο και την ζάχαρη αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση. Βήμα 3 Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Βήμα 4 Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε στο μείγμα την βανίλια και ένα ένα τα αβγά και ανακατέψτε καλά. Βήμα 5 Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κώνο ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία μύτη με ραβδώσεις και πιέζετε κάθε φορά ώστε να βγάζετε ζύμη περίπου 8 εκατοστών. Βήμα 6 Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βήμα 7 Βυθίστε κάθε churro σε λιωμένο βούτυρο και εν συνεχεία στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα. Βήμα 8 Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, προαιρετικά.newsbeast.gr