Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 16:34 Πολιτική

Το διπλό μήνυμα Σακελλαροπούλου στη γιορτή για την αποκατάσταση της δημοκρατίας



Διπλό μήνυμα έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Το πρώτο μήνυμα ήταν αποφασιστικό προς την Τουρκία.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα και επεκτατικές ενέργειες. Καμία υποχώρηση δεν χωρεί στις απαράδεκτες εξαγγελίες της Τουρκίας για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη. Το ίδιο και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα».

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη του εμβολιασμού λέγοντας ότι η ελευθερία δεν είναι απεριόριστη και δεν εμπεριέχει βλάβη τρίτων .

«Δεν υπάρχει καμία αμφισημία και αμφιβολία: το τέλος της πανδημίας δεν είναι πια ζήτημα καλής τύχης ή μεταφυσικής· είναι δική μας επιλογή και ευθύνη».

Ο φετινός εορτασμός ήταν διαφορετικός, με καλεσμένους ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, γιατρούς της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του covid, διευθυντές ΜΕΘ και μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, πρόσφυγες και μετανάστες, μέλη της ΛΟΑΤΚι κοινότητας και γυναικείων οργανώσεων.

Στο προεδρικό μέγαρο βρέθηκαν και η Σοφία Βάγια η πρώτη των πρώτων στις φετινές πανελλήνιες και ο Δημήτρης Καρακώστας ο μαθητές που αρίστευσε παρότι έχασε τους γονείς του από τον φονικό ιό, η Σταυρούλα Αξαρλιάν και η Σοφία Μπεκατώρου.

«Στα πρόσωπά τους ζωντανεύει η Ελλάδα που οραματιζόμαστε: εξωστρεφής και δημιουργική, με πνεύμα ελευθερίας και αλληλεγγύης».

Η καθιερωμένη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών ήταν χαλαρή, ωστόσο υπήρξε προβληματισμός για το ζήτημα της πανδημίας.

«Ήταν μία χαλαρή συζήτηση. Δεν συζητήσαμε για πολιτικά. Ευτυχώς!», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήταν πολύ χαλαρή η συζήτηση. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη μετάλλαξη «Δέλτα» και τί γίνεται με τους ανεμβολίαστους. Είμαστε αρκετά θορυβημένοι», είπε με τη σειρά της η Φώφη Γεννηματά.

Σε συζήτηση με δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις εξελίξεις στο θέμα της Τουρκίας, ενώ φαίνεται πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Άγκυρας σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού

«Το ήσυχο καλοκαίρι είναι μια ευχή. Όλους μας συμφέρει ένα ήσυχο καλοκαίρι. Αλλά βλέπουμε διάφορες κινήσεις ότι η διάθεση δεν αλλάζει. Δεν περιμένουμε κάτι αλλά δεν εφησυχάζουμε», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο φετινός εορτασμός ήταν ο δεύτερος εν μέσω πανδημίας και τηρήθηκε πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο με τους καλεσμένους να προσέρχονται μόνον με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό pcr.

madata.gr
Post
Πολιτική Παρασκευή 24.07.2026

Πρόταση ΠΑΣΟΚ: 5 άξονες για μια σύγχρονη και αποκεντρωμένη δημόσια πολιτική διαχείρισης υδάτων

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εντεινόμενη λειψυδρία και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, η κυβέρνηση επιλέγει να συγκεντρώσει τη διαχείριση των υδάτων σε δύο ανώνυμες εταιρείες, τ

Post
Πολιτική Παρασκευή 24.07.2026

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο – Συνεχίζουμε το κυβερνητικό έργο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας της, υλοποιώντας το πρόγραμμα

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Πρόγραμμα επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας

Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί έργα αποκατάστασης υποδομών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας, που υπέστησαν ζημιές από τις κακοκα