Image
Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 18:12 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: 2.472 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι – Στους 133 οι διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.472 , εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 474.366 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.


Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.890 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 88.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.785 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 178 (ημερήσια μεταβολή +22.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 27.10.2026

Η Περ. Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Πρόληψης «Στόχος», στέλνουν ισχυρό μήνυμα κατά του Καρκίνου (vid)

Στην εκδήλωση που στόχο έχει να αναδείξει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ενθαρρύνοντας κάθε γυναίκα να φροντίζει την υγεία της, αναφέρεται ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώρ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 27.10.2026

Κάλεσμα του Δ. Βρύσαλη στα Χανιά για την υγεία (vid)

Κάλεσμα του προέδρου των Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Δ. Βρύσαλη στα Χανιά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, όπου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία. "Μόνο με αγώνα μπορούμε να παλέψουμε για τη

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 26.10.2026

Ξεκίνησαν και πάλι οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις μαστού, τραχήλου μήτρας, παχέος εντέρου, καρδιάς

Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» συνεχίζεται. Νέα φάση του προγράμματος από 13 Οκτωβρίου 2026 έως το 2030 Ο νέος κύκλος ξεκινά με το πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού και ακολουθούν τα καρδιαγγειακά.