Image
Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 22:23 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να αυξηθούν τα ραντεβού εμβολιασμού

Πλαίσιο με κίνητρα για γιατρούς και φαρμακοποιούς με στόχο να κλείσουν περισσότερα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε πολίτες κρίσιμων ηλικιακών ομάδων, προανήγγειλε από το νοσοκομείο Χαλκίδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πολλαπλά εργαλεία πειθούς των καχύποπτων απέναντι στα εμβόλια και στην ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης μιας «πανδημίας ανεμβολίαστων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν ακόμα και αύριο, κάνοντας ειδικά μνεία στις ηλικίες 40 έως 60 ετών, τα παιδιά των οποίων – όπως είπε – κάνουν διακοπές αυτή την περίοδο στα νησιά και πιθανόν με την επιστροφή τους να φέρουν τον ιό στο σπίτι.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ψηφίστηκε νωρίτερα στη Βουλή, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να μην εφαρμοστεί στην πράξη, εκτιμώντας ότι το υγειονομικό προσωπικό θα σπεύσει να εμβολιαστεί ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους και τον όρκο του Ιπποκράτη να βάζουν πάνω απ’ όλα τη φροντίδα των ασθενών.

 https://www.newsit.gr

 

madata.gr
Post
Πολιτική Πέμπτη 29.10.2026

Κ. Σπυριδάκη: «Οι ελαιοπαραγωγοί της Σητείας αγωνίζονται να καλύψουν τα έξοδά τους, ενώ η Κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάρρευση των τιμών»

Νέα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Εννέα μήνες μετά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, οι παραγωγοί παραμένουν χωρίς ουσιαστικές ενισχύσεις και το ελληνικό ελα

Post
Πολιτική Πέμπτη 29.10.2026

O Λευτέρης Αυγενάκης εισηγητής στο Ν/Σ για την προστασία των οφειλετών, αυστηρότερη εποπτεία και ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς

Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εισάγεται προς επεξεργασία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Ενίσχυση εποπτείας των υπό διαχείριση α

Post
Πολιτική Πέμπτη 29.10.2026

Στην Κρήτη ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η βουλεύτρια Πέτη Πέρκα

Στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης τους, 1-4 Νοεμβρίου, θα έχουν συναντήσεις με φορείς και συλλογικότητες ενώ θα μιλήσουν σε ανοικτές εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν το νησί. Αναλυτικότερα το π