Image
Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 22:23 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να αυξηθούν τα ραντεβού εμβολιασμού

Πλαίσιο με κίνητρα για γιατρούς και φαρμακοποιούς με στόχο να κλείσουν περισσότερα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε πολίτες κρίσιμων ηλικιακών ομάδων, προανήγγειλε από το νοσοκομείο Χαλκίδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πολλαπλά εργαλεία πειθούς των καχύποπτων απέναντι στα εμβόλια και στην ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης μιας «πανδημίας ανεμβολίαστων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν ακόμα και αύριο, κάνοντας ειδικά μνεία στις ηλικίες 40 έως 60 ετών, τα παιδιά των οποίων – όπως είπε – κάνουν διακοπές αυτή την περίοδο στα νησιά και πιθανόν με την επιστροφή τους να φέρουν τον ιό στο σπίτι.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ψηφίστηκε νωρίτερα στη Βουλή, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να μην εφαρμοστεί στην πράξη, εκτιμώντας ότι το υγειονομικό προσωπικό θα σπεύσει να εμβολιαστεί ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους και τον όρκο του Ιπποκράτη να βάζουν πάνω απ’ όλα τη φροντίδα των ασθενών.

 https://www.newsit.gr

 

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 05.05.2026

Χρίστος Δήμας: «Επενδύουμε σε σύγχρονες αεροπορικές υποδομές και διεθνή συνδεσιμότητα»

Στη σημασία της ανάπτυξης της πολιτικής αεροπορίας ως βασικού πυλώνα οικονομικής μεγέθυνσης, τουρισμού και διεθνούς συνδεσιμότητας αναφέρθηκε ο Υπουργός κατά τον χαιρετισμό του στο Περιφερειακό Εργαστ

Post
Πολιτική Τρίτη 05.05.2026

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll (5.5.2026) για το Action24

Πρόθεση ψήφου: Νέα Δημοκρατία 25,5% ΠΑΣΟΚ 11,7% Ελληνική Λύση 7,7% Πλεύση Ελευθερίας 6,7% ΚΚΕ 6,3% ΣΥΡΙΖΑ 3,5% Φωνή Λογικής 3,5% ΜέΡΑ25 2,3% Νίκη 1,4% Δημοκράτες 0,9% Νέα Αριστερά 0,8% Ά

Post
Πολιτική Δευτέρα 04.05.2026

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: 10 δράσεις για προσβάσιμες μεταφορές – Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία

Στο πλαίσιο της διυπουργικής συνέντευξης Τύπου για τις δράσεις ενίσχυσης των ατόμων με αναπηρία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρουσίασε το σύνολο των παρεμβάσε