Image
Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 10:15 Βλέπω/Ακούω

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι συνέπειες για εργαζόμενους και εργοδότες

Αναστολή καθηκόντων και αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία & μονάδες φροντίδας ΑμεΑ σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι στους κλάδους αυτούς έχουν υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή εναλλακτικά πιστοποιητικό νόησης του τελευταίου εξαμήνου.

Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αρνηθεί να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα, υποχρεώνεται σε άδεια άνευ αποδοχών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα είναι ανασφάλιστος, και θα διαρκεί έως την προσκόμιση του σχετικού πιστοποιητικού.

Για τον εργοδότη που δεν έχει ζητήσει από τους εργαζομένους του τα σχετικά έγγραφα θα υπάρχει κλιμακούμενο πρόστιμο, ενώ για την αντικατάσταση των κενών, θα μπορεί να προσλαμβάνεται προσωπικό έκτακτα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 

megatv

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 26.01.2026

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, τιμά το 11ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου «Οδυσσέας Ελύτης»

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 11ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου «Οδυσσέας Ελύτης», αναγνωρίζοντας μια ξεχωρι

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 26.01.2026

Τοποθέτηση ραντάρ ένδειξης ταχύτητας σε δρόμους των Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας προχώρησε στην τοποθέτηση ραντάρ ένδειξης ταχύτητας σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου έχουν παρατηρηθεί

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 26.01.2026

Επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιανουαρίου 2026

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι όλες οι Υπηρεσίες του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς προβλέπεται επιδείνωση του καιρού σε