Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 23:28 Εκτός Ελλάδος

Οι Βρυξέλλες απορρίπτουν οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων μετά το Brexit


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέκλεισε σήμερα οποιαδήποτε "επαναδιαπραγμάτευση" του συμφωνηθέντος πρωτοκόλλου με τη Βρετανία για τους τελωνειακούς κανόνες μετά το Brexit στη Βόρεια Ιρλανδία, όπως ζήτησε η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεχίσει τον διάλογο και να "βρει καινοτόμες λύσεις" με το Λονδίνο αλλά "στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου", "δεν θα δεχτούμε επαναδιαπραγμάτευση του πρωτοκόλλου", προειδοποίησε ο Σέφκοβιτς, υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις είχαν επικυρωθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Σέφκοβιτς δήλωσε επίσης έτοιμος να συναντήσει μόλις καταστεί δυνατόν τον Ντέιβιντ Φροστ, τον Βρετανό υπουργό αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, για να συζητήσει το θέμα.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 
Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 12.03.2026

Επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στα χωρικά ύδατα του Ιράκ – Ασφαλές το πλήρωμα

Επίθεση δέχθηκε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτα, ενώ πραγματοποιούσε επιχείρηση μεταφοράς φορτίου από πλοίο σε πλοίο (ship-to-ship transfer) εντός των χωρικών υδάτων του Ιράκ. Σύμφωνα με το

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 09.03.2026

Γέννηση του «μεγαλύτερου οινοποιητικού συνεταιρισμού στον κόσμο», που αντιπροσωπεύει το 5% των ισπανικών κρασιών.

Ένα νέο βαρέων βαρών συνεταιριστικό σχήμα αναδύθηκε στην ισπανική και διεθνή οινική σκηνή στις 2 Μαρτίου μετά τη συγχώνευση των οινοποιείων Virgen de las Viñas, Vinicola de Tomelloso και San Jo

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 09.03.2026

Η Κυπριακή Δημοκρατία της ευρωπαϊκής οικογένειας δεν είναι και δεν θα μείνει ποτέ μόνη τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Από εδώ, από την Κύπρο, μαζί με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στέλνουμε ένα κοινό, καθαρό, ηχηρό, αποφασιστικό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. Ένα