Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 13:17 Κρητική διατροφή Γαλλική ομελέτα Υλικά 3 φρέσκα αβγά 1/4 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. κρύο νερό 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο, χωρισμένο 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή λευκό πιπέρι για γεύση (προαιρετικά) Εκτέλεση Βήμα 1 Τοποθετήστε τα αβγά, το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά για 1-2 λεπτά. Βήμα 2 Θερμάνετε τη 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο και πριν αρχίσει να καπνίζει, ρίξτε τα αβγά. Ανακατέψτε σε κυκλικό μοτίβο με αδιάβροχη σπάτουλα, χωρίς να ξεχάσετε να ξύνετε τις πλευρές. Βήμα 3 Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, εξομαλύνετε την επιφάνεια των αβγών έτσι ώστε η ομελέτα σας να έχει ένα ομοιόμορφο πάχος. Μόλις η επιφάνεια είναι υγρή αλλά δεν τρέχει, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά Βήμα 4 Με τη βοήθεια της σπάτουλας ξεκινήστε να τυλίγετε την ομελέτα σε κύλινδρο μέχρι να φτάσετε από τη μία άκρη του τηγανιού στην άλλη. Βήμα 5 Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει σπρώξτε απαλά κάτω από την ομελέτα. Βήμα 6 Αναποδογυρίστε την ομελέτα και τοποθετήστε την σε ένα πιάτο με τη «ραφή» προς τα κάτω. Βήμα 7 Βουρτσίστε ελαφρώς την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και γαρνίρετε με λίγο πιπέρι (προαιρετικά).newsbeast.gr