Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 23:58 Τουρισμός

Βρετανία: Φόβοι επαναφοράς της καραντίνας για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα


Μπορεί από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου να επιτρέπεται η επιστροφή στη Βρετανία από την Ελλάδα όσων έχουν εμβολιαστεί χωρίς υποχρέωση για καραντίνα, όμως ο βρετανικός Τύπος προβλέπει ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία θα έχουν την τύχη της Γαλλίας, που μπήκε σε νέα λίστα, ξανά με υποχρέωση καραντίνας ακόμη και για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Επικαλούμενος πηγές της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ο Τύπος στη Βρετανία προβλέπει ότι μετά τη δημιουργία της πρόσθετης λίστας μερ την ανεπίσημη ονομασία «Πορτοκαλί Συν» και την ένταξη της Γαλλίας σε αυτή, σειρά αναμένεται να πάρουν και οι κατ’ εξοχήν χώρες διακοπών των Βρετανών, δηλαδή η Ισπανία και η Ελλάδα, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού είναι σε μεγάλη άνοδο.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης αργά την Παρασκευή για υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών όλων όσοι επιστρέφουν από τη Γαλλία ακόμη κι αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προκάλεσε σοκ τόσο στην τουριστική αγορά όσο και στη Γαλλία. Το Λονδίνο επικαλέστηκε τη διάδοση στη Γαλλία της μετάλλαξης Βήτα, που είχε εντοπιστεί πρώτα στη Νότια Αφρική.

Πλέον οι ειδικοί της αγοράς στη Βρετανία εκφράζουν φόβους ένταξης στη λίστα αυτή χωρών όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

 Ο Πολ Τσαρλς, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρίας PC Agency, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ότι «ο φόβος τώρα είναι ότι η κυβέρνηση θα ελέγχει τώρα την Ισπανία και την Ελλάδα και είναι πιθανό να τις προσθέσει και αυτές στην κατηγορία “Πορτοκαλί Συν”».

Την ίδια ώρα στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, και κυρίως στη Μαγιόρκα και την Ιμπιθα, παρατηρείται τεράστιος συνωστισμός στο αεροδρόμιο από Βρετανούς τουρίστες που σπεύδουν να φύγουν πριν περάσουν τα νησιά αυτά της δυτικής Μεσογείου τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην Πορτοκαλί λίστα του Λονδίνου από την Πράσινη όπου ακόμη βρίσκονται.

Στη Βρετανία φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για τη μετάλλαξη Βήτα παρά για την κυριαρχούσα Δέλτα, διότι ορισμένοι επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι τα εμβόλια της AstraZeneca, με τα οποία έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα των ενήλικων Βρετανών, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά έναντι του νοτιοαφρικανικού στελέχους. Μέχρι το Σάββατο στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν καταγραφεί 1.073 κρούσματα της παραλλαγής Βήτα έναντι 216.249 της Δέλτα.

Πηγή: Καθημερινή, Daily Mail

Post
Τουρισμός Σάββατο 24.07.2021

Τουρισμός για όλους: Βγήκαν τα αποτελέσματα - Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος Τουρισμός για Όλους. Τ πρόγραμμα προσφέρει 100% επιδότησε σε καταλύματα για 2 με 3 διανυκτερεύσεις, και 80% για 4 διανυκτερεύσεις. Χιλιάδες οι

Post
Τουρισμός Πέμπτη 22.07.2021

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ 2021: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες – Δείτε αν είστε δικαιούχους

Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων-ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και αποκλειομένων, του προγράμματος κοινωνικο

Post
Τουρισμός Πέμπτη 22.07.2021

Υπ. Τουρισμού: Διευκρινίσεις σχετικά με την είσοδο πολιτών από τρίτες χώρες σε κλειστούς χώρους

Σε συνέχεια ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία κλειστών χώρων π.χ. κινηματογραφικές αίθουσες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ κ.λπ., διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιη