Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 14:27 Ειδήσεις

Γερμανία: Έφτασαν τους 133 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες


Ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στη Γερμανία αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα, με τη θεομηνία να προκαλεί τον θάνατο τουλάχιστον 133 ανθρώπων στη χώρα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση η τοπική αστυνομία.

«Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την καταστροφή», στην περιοχή Ρηνανίας-Παλατινάτου, από τις πλέον πληγείσες, σύμφωνα με την αστυνομία του Κόμπλεντς. Ο απολογισμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους 43 νεκρούς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μια ακόμα περιοχή της Γερμανίας που επλήγη από την καταστροφή.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται. Μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούσαν σήμερα επιζώντες σε πληγείσες περιοχές της δυτικής Γερμανίας, με τη στάθμη των υδάτων να παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε πολλές πόλεις και σπίτια να συνεχίζουν να καταρρέουν στη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και μισό αιώνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 29.05.2026

«Νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας και ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής και της κυπριακής κυριαρχίας»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ με τις οποίες αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 28.05.2026

Β. Κικίλιας στη Συνέντευξη Τύπου για τα “Ποσειδώνια 2026”: «Ως κόρη οφθαλμού θα υπερασπιστούμε τη ναυτιλία, τη βαριά βιομηχανία της χώρας»

Στη διαχρονική δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας, στον καθοριστικό ρόλο της για την παγκόσμια οικονομία και το διεθνές εμπόριο, καθώς και στη σημασία των “Ποσειδωνίων 2026” σε μια περίοδο έντ

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 25.05.2026

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην Κίνα: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να χάσει τη μάχη της παραγωγής, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας»

Στο Πεκίνο και τη Γουχάν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ για την 43η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση ΕΕ – Κίνας, με αιχμή οικονομία, τεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, εμπόριο και πράσινη μετάβαση. Ο ευρω