Παρασκευή 09 Ιουλίου 2021 15:36 Ειδήσεις

Νέες προειδοποιήσεις του EMA για παρενέργειες του Johnson & Johnson και του AstraZeneca


Νέες προειδοποιήσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για νέες παρενέργειες των εμβολίων της Johnson & Johnson και της AstraZeneca για την Covid-19.

 Ο ΕΜΑ εισηγείται να μην χορηγείται το Johnson & Johnson σε ασθενείς με ιστορικό συνδρόμου διαρροής των τριχοειδών αγγείων, ενώ η επιτροπή ασφάλειας του οργανισμού προτείνει να περιληφθεί το σύνδρομο αυτό ως νέα πιθανή παρενέργεια στο φυλλάδιο οδηγιών του εμβολίου.

Για το AstraZeneca η ίδια επιτροπή εισηγείται να αναγνωριστεί το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ ως νέα πιθανή παρενέργεια και να ενημερωθεί σχετικά και το φυλλάδιο οδηγιών.

Πιθανές παρενέργειες και από τα εμβόλια Pfizer και Moderna
O ΕΜΑ ζήτησε επίσης την ένταξη της μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στις πιθανές πολύ σπάνιες παρενέργειες των mRNA εμβολίων κατά του κορωνοϊού (Pfizer/BioNTech και Moderna).

Η πρόταση έγινε από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η Επιτροπή πρότεινε την καταχώρηση των συγκεκριμένων παρενεργειών στις πληροφορίες των συγκεκριμένων εμβολίων, μαζί με μια προειδοποίηση προς τους επαγγελματίες υγείας αλλά και τους ασθενείς που τα λαμβάνουν.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Πέμπτη 10.07.2025

Ροδόπη: 21χρονη μαχαίρωσε 66χρονο μετά από καυγά – Διερευνάται η σχέση τους

Θανάσιμα τραυματισμένος βρέθηκε ένας 66χρονος άνδρας σε ορεινή περιοχή στο χωριό Κάρδαμο Ροδόπης, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οι αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο, παρουσία ιατροδικαστή κ

Post
Ειδήσεις Τρίτη 08.07.2025

Συνελήφθη γνωστός ηθοποιός που οδηγούσε μεθυσμένος μετά από παράσταση στον Βόλο

Επιασε τιμόνι ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ Από το δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» στα κρατητήρια οδηγήθηκε χθες το βράδυ γνωστός ηθοποιός, που επισκέφθηκε τον Βόλο για παράσταση κα

Post
Ειδήσεις Τρίτη 08.07.2025

Εντοπισμός και διάσωση 115 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τ