Πέμπτη 01 Ιουλίου 2021 22:41 Τουρισμός

Ταξίδι στα νησιά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις


Στις εξαιρέσεις του μέτρου μετακίνησης στα νησιά από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ κορονοϊού (PCR ή rapid) αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 5 Ιούλιου οι εμβολιασμένοι πολίτες ή οι πολίτες που έχουν νοσήσει θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα προς τα νησιά. Ωστόσο αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Σε ότι αφορά στα ανήλικα παιδιά έως 12 ετών, αυτά θα ταξιδεύουν ελεύθερα. Για ανήλικους 12-17 ετών θα απαιτείται οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

Από τα νέα μέτρα εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα.

Επίσης εξαιρούνται:

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.

Β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Σημειώνεται ότι από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

https://www.newsbeast.gr

 
Post
Τουρισμός Κυριακή 04.10.2026

Τουρισμός 2027: Οι Νέες Τάσεις που Αλλάζουν τον Τρόπο που Ταξιδεύουμε

Λίγο πριν το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν του 2026, οι πρώτες ενδείξεις για το 2027 δείχνουν μια ξεκάθαρη στροφή της αγοράς. Ο μαζικός τουρισμός υποχωρεί και τη θέση του παίρνει η αναζήτηση για λιγό

Post
Τουρισμός Τετάρτη 30.09.2026

ΕΟΤ Ην.Βασιλείου: Ο ΕΟΤ προβάλλει τον ελληνικό βιώσιμο τουρισμό στην Κάρπαθο

Ένα από τα πιο όμορφα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και προστατευμένο βιότοπο από το Δίκτυο Natura 2000, την Κάρπαθο, επισκέφθηκαν 14 έως 18 Σεπτεμβρίου 2026, δύο Βρετανίδες τουριστικοί πράκτορες,

Post
Τουρισμός Τετάρτη 12.08.2026

Στη Βουλή η θεσμική και λειτουργική απαξίωση του ΕΟΤ-Ερώτηση Σπυριδάκη και Χρηστίδη

Ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού για τη θεσμική και λειτουργική απαξίωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κατέθεσαν οι Βουλευτές Κατερίνα Σπυριδάκη – Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης