Πέμπτη 01 Ιουλίου 2021 22:41 Τουρισμός

Ταξίδι στα νησιά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις


Στις εξαιρέσεις του μέτρου μετακίνησης στα νησιά από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ κορονοϊού (PCR ή rapid) αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 5 Ιούλιου οι εμβολιασμένοι πολίτες ή οι πολίτες που έχουν νοσήσει θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα προς τα νησιά. Ωστόσο αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Σε ότι αφορά στα ανήλικα παιδιά έως 12 ετών, αυτά θα ταξιδεύουν ελεύθερα. Για ανήλικους 12-17 ετών θα απαιτείται οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

Από τα νέα μέτρα εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα.

Επίσης εξαιρούνται:

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.

Β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Σημειώνεται ότι από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

https://www.newsbeast.gr

 
Post
Τουρισμός Τρίτη 09.06.2026

Ισχυρό το ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς για τον ελληνικό MICE τουρισμό -Ο ΕΟΤ στην ΙΜΕΧ Φρανκφούρτης 2026

Υψηλή παραμένει η ζήτηση για τη διοργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων στην Ελλάδα και για το 2026, όπως προέκυψε στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης ΙΜΕΧ Φρανκφούρτης, που πραγματοποιήθ

Post
Τουρισμός Δευτέρα 08.06.2026

Ο Μάιος ανήκει στην Ήπειρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο ταξίδια εξοικείωσης στην Περιφέρεια της Ηπείρου από την αγορά της Σκανδιναβίας. Η Σουηδή free lance δημοσιογράφος, Sara Berg, με τη συνοδεία του φωτογράφου,

Post
Τουρισμός Παρασκευή 29.05.2026

Η ελληνική μοναστηριακή κουζίνα κατέκτησε την Ιταλία μέσα από βιωματικές δράσεις του ΕΟΤ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δύο στοχευμένες γαστρονομικές εκδηλώσεις στην Ιταλία, τις οποίες διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με την Aldemar Resorts, στο πλαίσιο δράσεων του Ελ