Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 21:54 Τουρισμός

Ανατροπή για Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα: Με αρνητικό τεστ η είσοδος και για εμβολιασμένους


Αλλαγή πραγματοποιεί η χώρα μας όσον αφορά την πολιτική υποδοχής τουριστών από τη Ρωσία.

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, «με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του Ελληνικού Τουρισμού καθώς και των πολιτών, αποφασίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ του SARS-CoV-2 στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική υποδοχής των τουριστών από τη Ρωσία που ακολουθούσε έως σήμερα η χώρα μας είχε ενοχλήσει τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Κατά τη πρόσφατη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλες, σύμφωνα με το Bloomberg, Άνγκελα Μέρκελ και Εμμανουέλ Μακρόν άσκησαν σκληρή κριτική στην Ελλάδα και άλλες τουριστικές χώρες για για την ελεύθερη υποδοχή επισκεπτών που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού με κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.

Το ρωσικό εμβόλιο SputnikV δεν έχει εγκριθεί για χρήση από τον ΕΜΑ, στάση που κατά πολλούς οφείλεται σε λόγους γεωπολιτικής και όχι επιστημονικούς.

madata.gr
Post
Τουρισμός Κυριακή 26.09.2021

Κρήτη: Θα υποδέχεται τουρίστες μέχρι τον Νοέμβριο

Στην κορυφή των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, η Κρήτη. Οι τουριστικές αφίξεις στην Κρήτη την φετινή περίοδο ξεπέρασαν ακόμη και

Post
Τουρισμός Παρασκευή 10.09.2021

Γερμανία: H Kρήτη, έτσι και η Ελλάδα, βγαίνουν από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφαιρεί τα νησιά της Κρήτης και της Κορσικής, τα οποία είναι δημοφιλή στους παραθεριστές, από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου για κορονοϊό από αυτήν την Κυριακή. Έτσι η

Post
Τουρισμός Παρασκευή 27.08.2021

Ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό καλοκαίρι από Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ,ελληνικό καλοκαίρι και την Ελλάδα, δίνουν φέτος ξένοι και Έλληνες επισκέπτες, πλημμυρίζοντας τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, με πληρότητες ...