Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 22:52 Βλέπω/Ακούω

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν νοσούν από τον κορονοϊό


Το πανεπιστημίο του Νιούκαστλ στη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες παρουσίασε μια έρευνα που αποδεικνύει πως κάποιοι από εμάς έχουν ένα τείχος απέναντι στον κορωνοϊό, που οφείλεται σε ένα γονίδιο. 

Συγκεκριμένα το γονίδιο HLA-DRB1*04:01 βρέθηκε βρέθηκε τρεις φορές συχνότερα σε άτομα που είναι ασυμπτωματικά και αυτό εξηγεί το γεγονός ότι δεν νόσησαν και ήταν ασυμπτωματικοί.

Η μελέτη έγινε σε μέλη της ίδιας κοινότητας, όπου υπήρχε έξαρση του ιού, ανάμεσα σε άτομα που νόσησαν και εμφάνισαν συμπτώματα και άτομα που δεν εμφάνισαν ούτε ένα σύμπτωμα.

 Η γενετική αντοχή που ανέπτυξαν τα ασυμπτωματικά άτομα αποδείχθηκε ότι οφείλεται στο συγκεκριμένο γονίδιο και πλέον οι έρευνες στοχεύουν στο πως μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η άμυνα και σε ανθρώπους που δεν το έχουν εκ γενετής.

Επίσης βρέθηκε ότι το γονίδιο σχετίζεται με το γεωγραφικό πλάτος που ζει και γεννήθηκε κάποιος με τους κατοίκους των χωρών της Βόρειας Ευρώπης και Κεντρικής Ευρώπης να εμφανίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν αυτό το γονίδιο.

Η σχετική έρευνα μπορεί να βοηθήσει και στους εμβολιασμούς αφού αυτοί που έχουν φυσική αντοχή απέναντι στον ιό θα μπορούσαν να εμβολιαστούν μετά τους ευάλωτους στον κορωνοϊό.

eradio

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 11.02.2026

Πρόγνωση καιρού σήμερα 11/2/26

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και τα νότια και από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγί

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 10.02.2026

Εγκαινιάστηκε το νέο Αθλητικό Κέντρο «Ο ΚΗΦΙΣΟΣ» – Ο Δήμος έκοψε την πίτα του, απολογισμός από τον Δήμαρχο Β. Ξυπολυτά & οι στόχοι για το 2026 (pics)

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σε κλίμα ευρείας συμμετοχής εγκαινιάστηκε στις Αδάμες το νέο Αθλητικό Κέντρο μπάσκετ-βόλεϊ «Ο ΚΗΦΙΣΟΣ» στον Δήμο Κηφισιάς, ένα έργο υψηλής σημασίας για τον αθλητ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 10.02.2026

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στην Αττική από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, προέβησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, για παρ