Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 14:29 Κρήτη Νομός: Ηρακλείου

Κρήτη: Κλοπή μαμούθ 1 εκατ. ευρώ - Τι ερευνά η ΕΛΑΣ


Τα νέα στοιχεία σχετικά με την κλοπή μαμούθ που καταγγέλθηκε ότι συνέβη σε βίλα Ρώσου μεγιστάνα σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο Ηράκλειο της Κρήτης εστιάζει την έρευνά της η Ελληνική Αστυνομία. Το ποσό που σύμφωνα με τις καταγγελίες εκλάπη ξεπερνά τις 850.000 ευρώ ενώ πιθανώς να αγγίζει και το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η αστυνομία εστιάζει στις κινήσεις της 55χρονης χήρας του μεγιστάνα μόλις έφτασε στην Κρήτη, αλλά και στο γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης ή παραβίασης στο σπίτι ή στο χρηματοκιβώτιο.

 Πάντως, οι αστυνομικοί εξέφρασαν την απορία τους πώς ένας άνθρωπος με τόσο πολλά χρήματα σε ένα χρηματοκιβώτιο, δεν είχε πάρει το κλειδί μαζί του και το είχε αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού.

Οι κινήσεις της 55χρονης μόλις έφτασε στην Κρήτη

Σύμφωνα με το Cretapost, ο Ρώσος μεγιστάνας είχε αγοράσει πριν χρόνια το σπίτι στην Κρήτη κι ερχόταν συχνά με τη σύζυγό του. Ωστόσο, πριν αρκετό καιρό έχασε τη ζωή του την ώρα που έκανε διακοπές στο νησί με τραγικό τρόπο. Έκτοτε, η 55χρονη ερχόταν πολύ σπάνια στην Κρήτη το ίδιο και ο γιος τους. Πριν λίγες ημέρες, έφτασε στο νησί μαζί με έναν νεαρό Ρώσο και σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», άρχισαν τις εργασίες καθαρισμού στο σπίτι.

Η ίδια, αλλά και ο νεότερης ηλικίας φίλος της, ζήτησαν αρχικά βοήθεια από κάποιους γείτονες, γιατί στην 4ωροφη οικία δεν λειτουργούσε το εσωτερικό ασανσέρ, ενώ λίγη ώρα μετά κι αφού συνεργείο επισκεύασε τη βλάβη η 55χρονη και ο 30χρονος έφυγαν για να κάνουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κάποιες αγορές. Χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο κι εκείνο είχε παρουσιάσει βλάβη, η οποία αποκαταστάθηκε από υπαλλήλους του συγκροτήματος που το έλεγξαν.

 Λίγες ώρες μετά έσκασε σαν «βόμβα» η είδηση ότι από το σπίτι είχε χαθεί ο θησαυρός που υπήρχε στο χρηματοκιβώτιο. Αν και η πρώτη πληροφόρηση έκανε λόγο ότι πρόκειται για 500 χιλιάδες ευρώ, το ποσό αυτό στη συνέχεια «εκτινάχθηκε» στις 850 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία.

Κανένα ίχνος διάρρηξης ή παράβασης σπιτιού και χρηματοκιβωτίου

Από την πρώτη στιγμή που η ίδια μίλησε για τη διάρρηξη αυτή, γείτονές της και εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία παραβίαση σε πόρτα ή σε κάποιο παράθυρο. Κάτι τέτοιο φαίνεται να προέκυψε και από την έρευνα που έκανε και η αστυνομία, στελέχη της οποίας κλήθηκαν για να εξερευνήσουν τον χώρο.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η 55χρονη είπε ότι το κλειδί το είχε σε συγκεκριμένο σημείο, ακόμα και όταν δεν βρισκόταν στην Κρήτη. Αστυνομικοί πάντως που ρωτήθηκαν σχετικώς εξέφρασαν την έκπληξη και την απορία τους για το πώς ένας άνθρωπος με τόσα πολλά χρήματα, όπως λέει στο σπίτι, αφήνει το κλειδί και δεν το παίρνει μαζί του. Η έρευνα θα αναζητήσει εάν γνώριζαν κι άλλα άτομα πού η 55χρονη έκρυβε το κλειδί, αλλά και εάν κάποιος είχε επισκεφθεί το σπίτι εν τη απουσία της.

 

e-daily