Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 20:03 Βλέπω/Ακούω

Πανελλαδικές 2021: Ποιες σχολές αναμένεται να εκτοξευτούν


Ανατροπές στις πανελλαδικές εξετάσεις, αναμένεται να φέρει η εφαρμογή του νέου συστήματος που δεσμεύει θέσεις σε δημόσια ΙΕΚ, καθώς και η επαναφορά της βάσης εισαγωγής.

 Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η μικρή μείωση στους εισακτέους – 555 θέσεις λιγότερες – αναμένεται να ελαφρύνει κάποια τμήματα κεντρικών Ιδρυμάτων, μεταφέροντας τους εισακτέους σε περιφερειακά τμήματα και από την άλλη να αυξήσει τους εισακτέους σε συγκεκριμένους τομείς σπουδών.

Στην πρώτη περίπτωση, ο πήχυς δυσκολεύει για τους υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση σε υψηλόβαθμα κεντρικά. Ειδικότερα, η Νομική Αθήνας χάνει 35, ενώ η Ιατρική και το Πολυτεχνείο έχουν τις ίδιες θέσεις.

Απώλεια έχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα τμήματα Μαθηματικών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φυσικοθεραπείας, Φιλοσοφίας και Ιστορίας, με μεταφορά της πλειοψηφίας των θέσεων σε περιφερειακά Ιδρύματα.

Ενισχυμένα εμφανίζονται τα τμήματα Πληροφορικής, τα οποία έχουν προοπτική για το μέλλον.

Επίσης, το μέτρο της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής θα ανακόψει το φαινόμενο της εισαγωγής υποψηφίων με πολύ χαμηλούς βαθμούς στα ΑΕΙ και με αυτό τον τρόπο θα καθορίσει τη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 17.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 17/5/26

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με το

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 17.05.2026

Eurovision 2026: Μεγάλη νικήτρια η Βουλγαρία – Η Ελλάδα στην 10η θέση με 220 βαθμούς (vid)

Με μια εμφατική επικράτηση που επιβεβαίωσε τις στοιχηματικές τάσεις των τελευταίων ωρών, η Βουλγαρία αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2026, συγκεντρώνοντας συνολικά 516 βαθμούς. Το κοινό τ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 16.05.2026

Eurovision 2026: Η Ελλάδα στην έκτη θέση εμφάνισης με τον Akylas και το “Ferto” (vid)

Η έκτη εμφάνιση του μεγάλου τελικού της Eurovision 2026 ανήκει στην Ελλάδα, με τον Akylas και το τραγούδι “Ferto”, που παρουσιάστηκε στη σκηνή της Βιέννης μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές