Κυριακή 06 Ιουνίου 2021 23:45 Τουρισμός

Οι ελληνικές θάλασσες στην κορυφή της Ευρώπης!


Η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της Ευρώπης με τα πιο καθαρά νερά για κολύμβηση και σαρώνει στις γαλάζιες σημαίες.
Οι ελληνικές θάλασσες στην κορυφή της Ευρώπης!

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού οργανισμού περιβάλλοντος η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα με πεντακάθαρα νερά εξαιρετικής ποιότητας κολύμβησης.

Στην κορυφή του πίνακα φιγουράρει πρώτη η Κύπρος, ακολουθεί η Αυστρία και στην τρίτη θέση είναι η χώρα μας. Τη χρυσή πεντάδα συμπληρώνουν η Μάλτα και η Κροατία.

Από τους Λειψούς όπου βρίσκεται με ερευνητικό σκάφος για δράση για την προστασία των θαλασσών η υδροβιολόγος Αναστασία Μήλιου μίλησε στο MEGA για την διάκριση των θαλάσσιων υδάτων μας.

«Ναι, έχουμε υγιείς θάλασσες αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να προστατεύουμε και να προσέχουμε, έτυχε να μην έχουμε βιομηχανίες κοντά σε θαλάσσιες περιοχές».

Η Ελλάδα σάρωσε και στις γαλάζιες σημαίες . Κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία και ανάμεσα σε 47 χώρες με 497 βραβευμένες ακτές.

Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Χαλκιδική, με 85 γαλάζιες ακτές, ακολουθεί η Ρόδος με 34,τα Χανιά με 33 η Κεφαλλονιά με 15 και η Λευκάδα με 7 γαλάζιες ακτές.

«Είναι πολύ σημαντικό μια ακόμη διάκριση τουρισμός και περιβάλλον συμπλέουν αλλά αυτά βοηθούν και εξασφαλίζουν αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης χαρακτηρίζεται ανάλογα με τα επίπεδα των βακτηρίων που ανιχνεύονται.

madata.gr
Post
Τουρισμός Πέμπτη 24.06.2021

Κοινωνικός τουρισμός: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις - Ποιους αφορά

Έως την Τρίτη, 29 Ιουνίου στις 23:59 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού τ ...

Post
Τουρισμός Σάββατο 19.06.2021

Τουρισμός: Προς άρση η καραντίνα των Βρετανών

Στην πορτοκαλί λίστα έχουν καταταχθεί οι περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την εξαίρεση κάποιων νησιών.Προς χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στα κράτη που η βρετανική κυβέρν ...

Post
Τουρισμός Παρασκευή 18.06.2021

Γερμανία: Η Ελλάδα εκτός του καταλόγου με τις περιοχές κινδύνου από την Κυριακή

Η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται από την Κυριακή στον κατάλογο με τις περιοχές κινδύνου λόγω του κορωνοϊού, επισημαίνει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», στα στοιχεία του οποίου βασίζονται και οι σχετικές ο ...