Image
Κυριακή 06 Ιουνίου 2021 21:02 Αθλητικά

Euro 2020: Άμεσα σε ισχύ ο νέος κανονισμός για το χέρι

Μία σημαντική αλλαγή αποφάσισε να εφαρμόσει η UEFA και μάλιστα άμεσα, αρχής γενομένης από το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μέχρι τώρα το «χέρι» που οδηγεί σε γκολ τιμωρείται από τους διαιτητές ακόμα κι αν είναι ακούσιο ωστόσο, στο εξής ο κανονισμός αλλάζει όταν πρόκειται για την αρχη της φάσης που οδηγεί σε γκολ. Σύμφωνα με την UEFA στο Euro 2020 αυτό δεν θα ισχύσει!

Οι αλλαγές στην περίπτωση του ακούσιου ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο από το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου, που νομοθετεί, με τους διοργανωτές των κορυφαίων τουρνουά να έχουν το δικαίωμα να τις εφαρμόσουν κατά την κρίση τους.

Οι αξιωματούχοι της UEFA αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη νέα νομοθεσία από το επερχόμενο Euro, μπου ξεκινά στις 11 Ιουνίου. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διαιτησίας Ρομπέρτο Ροσέτι χαρακτήρισε τις αλλαγές «σε αρμονία με το πνεύμα του ποδοσφαίρου».

Στην Premier League της τελευταίας σεζόν το ακούσιο χέρι από συμπαίκτη στην προσπάθεια επίτευξης γκολ ήταν παράβαση, με το αμφιλεγόμενο γκολ της Φούλαμ στο ματς πρωταθλήματος με την Τότεναμ τον περασμένο Μάρτιο να «φουντώνει» τις αντιδράσεις.

Σε μια ενημέρωση την Παρασκευή (4/06), ο Ροσέτι τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρχουν «σαφή στοιχεία» προτού ο υπεύθυνος διαιτητής του VAR ακυρώσει ένα γκολ που έχει κατακυρώσει ο ρέφερι της αναμέτρησης και πρόσθεσε ότι οι τηλεθεατές θα βλέπουν μόνο την «τελική» γραμμή που χρησιμοποιείται για παραβάσεις οφσάιντ.

«Το ποδόσφαιρο είναι για αμφιλεγόμενες στιγμές και δεν είναι πάντα εύκολο να καθορίσουμε τη γραμμή παρέμβασης για το VAR», δήλωσε ο Ροσέτι και κατέληξε: «Θέλουμε σαφή αποδεικτικά στοιχεία για ν΄ ακυρώνονται τα γκολ, αυτό είναι. Για πραγματικές αποφάσεις θέλουμε οι παρεμβάσεις να είναι ακριβείς.»

Οι διαιτητές των αγώνων αναμένεται επίσης να ακολουθήσουν μια προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» στο επικίνδυνο παιχνίδι και σε μια περίπτωση που οι παίκτες θα περικυκλώνουν τους διαιτητές, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον να δεχτούν μία κίτρινη κάρτα.

 

madata.gr
Post
Αθλητικά Κυριακή 15.06.2025

Ντουπλάντις: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 6,28μ.ο απίθανος Σουηδός

Ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ, το 12ο συγκεκριμένα, έκανε στο άλμα επί κοντώ ο Μόντο Ντουπλάντις, ο οποίος στο Diamond League της Στοκχόλμης… πέταξε στα 6,28μ. Ο 26χρονος Σουηδός Ολυμπιονίκης είνα

Post
Αθλητικά Σάββατο 14.06.2025

“To Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής” κοριτσιών στις 16/6 στο Κλειστό "Δ. Βικέλας"

Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Κηφισιάς υπό την αιγίδα της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ, διοργανώνουν Τουρνουά Μπάσκετ Κοριτσιών με την

Post
Αθλητικά Παρασκευή 13.06.2025

Αγώνες δρόμου στην Βιάννο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βιάννου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου οργανώνει «ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ» στην Άνω Βιάννο δύο διαφορετικές πανέμορφες φυσιολατρικές διαδρομές