Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 14:51 Κρητική διατροφή Μεσογειακή σαλάτα με φακές Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 φλ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα 1/2 φλ. τσαγιού αγγούρι ψιλοκομμένο 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση 1/2 φλ. τσαγιού φακές βρασμένες 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κ. γλ ξύδι 1 κ. σ. χυμό λεμονιού 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ. γλ. πιπέρι 1/2 κ. γλ. αλάτι Εκτέλεση Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο βάζο προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε. Βήμα 2 Προσθέστε την πιπεριά, τα ρεβίθια, το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις φακές και το μαϊντανό και βιδώστε το καπάκι. Βήμα 3 Ανακινείστε καλά και τοποθετήστε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.newsbeast.gr