Τρίτη 18 Μαΐου 2021 13:28 Βλέπω/Ακούω

ΕΣΥ: 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ


Οι διαδικασίες για τις 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ προχωρούν και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί ενός του 2021. 

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, υλοποιούν τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους αναφέρει η ανακοίνωση.

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία. Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα» αναφέρουν οι δύο αρμόδιοι υπουργοί στη δήλωσή τους.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Δημόσια Διαβούλευση για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034 στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει μέχρι31 Αυγούστου 2026, τηνδιαβούλευσημε όλους τους παραγωγικούς φορείς του νησιού μας, για τη διαμόρφωση των προτάσεων για τηννέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Τη σύμβαση για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ Χερσονήσου υπέγραψε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Αλέξης Καλοκαιρινός

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ, Δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη, υπέγραψε τη σύμβαση παροχής υπηρεσίας &

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Μαρινάκης: «Να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά»

Την ανάγκη για ένα ασφαλέστερο ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά, με σαφείς κανόνες στη χρήση των social media αλλά και μεγαλύτερη έμφαση στην κριτική σκέψη, την ανάγνωση και τη γραφή, αναδεικνύει ο κυ