Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 23:47 Αθλητικά

Πόλο ανδρών: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός για ένατη σερί σεζόν


Τον ένατο συνεχόμενο τίτλο της και 35ο στην ιστορία της πανηγύρισε η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 12-9 της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στον τέταρτο τελικό των πλέι-οφ, και με 3-1 νίκες διατήρησαν για ακόμη μία χρονιά τα «σκήπτρα» στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε 3/5 στον παίκτη παραπάνω και θυμίζουμε πως στον τρίτο τελικό στον Λαιμό είχε 3/15! Έτσι όπως είναι λογικό ήταν σε θέση οδηγού, έλεγχε το ματς απέναντι στην ομάδα της Βουλιαγμένης που δέχθηκε πέντε γκολ, αλλά βρήκε λύσεις στην επίθεση και σκόραρε με τη σειρά της τρία τέρματα.

Μάλιστα είχε ευκαιρία στον παραπάνω στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου να μειώσει και στο γκολ αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα. Τελικά αυτό έγινε με τον Μυλωνάκη να...χτυπά από την περιφέρεια από ένα σημείο όπου είχε πληγώσει τον Ολυμπιακό ο Μπάσιτς στον τρίτο τελικό, ενώ οι Πειραιώτες και πάλι δεν είχαν καθαρό μυαλό στον παίκτη παραπάνω, σε αυτό το σημείο, με τον Ντάουμπε να παίρνει τραβηγμένες επιθέσεις και το 3/4 έγινε 3/7!

Έτσι η Βουλιαγμένη με τον Μπάσιτς στον παραπάνω ισοφάρισε σε 5-5 στα μισά της δεύτερης περιόδου, ο Γενηδουνιάς έδωσε το προβάδισμα (6-5, πέναλτι) αλλά ο Τρούλος στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε και ο Μπάσιτς λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 6-7, με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το ημίχρονο 3/10 αν και ξεκίνησε με 3/4!

Μάλιστα η Βουλιαγμένη πήρε προβάδισμα και δύο τερμάτων με τον Καλογερόπουλο (6-8), για να μειώσει ξανά στο σκορ ο Καπότσης (7-8) από την περιφέρεια αυτή τη φορά αφού στον παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι τραγικός, ωστόσο σε αυτό το σημείο του αγώνα ήταν καλός αμυντικά ειδικά στον παίκτη λιγότερο. Το πρόβλημα και στην τρίτη περίοδο ήταν στην επίθεση, αφού ο Ολυμπιακός των πέντε τερμάτων στο πρώτο οκτάλεπτο, είχε μείνει στα δύο! Τελικά ο Μουρίκης στον παραπάνω ισοφάρισε σε 8-8, 2.08 για το τέλος της τρίτης περιόδου για να ακολουθήσει ένα ακόμη τέρμα από τον Σκουμπάκη στον παραπάνω (9-8), με την ομάδα του Βλάχοτυ να τρέχει ένα σερί 3-0.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Χρυσοσπάθης (7.12 για το τέλος του αγώνα) πέτυχε το 10-8 και έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του Πειραιά ενώ ο Ντίνος Γενηδουνιάς 4.34 για το φινάλε πέτυχε το 11-8 και στη συνέχεια ο ίδιος έφυγε στην κόντρα και διαμόρφωσε το 12-8. Ο Καλογερόπουλος πέτυχε το 12-9 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 1-4, 3-1, 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς 4, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης 2, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 2, Ιρβινγκ, Γαλανόπουλος.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Λότζινα 1, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.

madata.gr
Post
Αθλητικά Παρασκευή 24.04.2026

Ανακοίνωση για τους φιλάθλους του ΟΦΗ από την ΠΑΕ ΟΦΗ

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας που διαθέτουν εισιτήριο στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (25/4, 20:30), ότι οι θύρες του Πανθεσσαλικού σταδίου θα ανοί

Post
Αθλητικά Παρασκευή 24.04.2026

"Εφυγε" ο Μάκης Μαριάτος- Πένθος στο βόλεϊ της Κρήτης

"O Mάκης Μαριάτος, ήταν έναςήταν ένας ογκόλιθος, του Ελληνικού βόλεϊκαι ένας απο τους πρωτοπόρους, για την ανάπτυξη του Κρητικού βόλεϊ"αναφέρει στην ανακοίνωση του συλλυπητήρια του ο Ερασιτέ

Post
Αθλητικά Πέμπτη 23.04.2026

Ηράκλειο: Διεθνές τουρνουά μπάσκετ 4on4 ενάντια στον υπερτουρισμό

Οι Nucleo Duro, είμαστε μία ομάδα μπάσκετ που συμμετέχει στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ του Δήμου Ηρακλείου. Τα τελευταία χρόνια, ως πολίτες της πόλης αλλά και της Κρήτης βιώνουμε στον τόπο μας έντο