Image
Τρίτη 11 Μαΐου 2021 12:59 Κρητική διατροφή

Εύκολη συνταγή: Ραβδάκια στριφτά με γεύση πίτσας, pizza twists

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση σπιτική)
¾ φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα (χωρίς πολλά υγρά) ή μίγμα τυριών που λιώνουν
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C και στρώστε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη, τα φύλλα της σφολιάτας σε δύο ομοιόμορφα και ίσια ορθογώνια.
Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας αφήνοντας ένα περιθώριο κενό γύρω στο 1 εκατοστό.
Πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα ή το μίγμα τυριών και σκεπάστε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Σε ένα μικρό μπολάκι, χτυπήστε τον κρόκο του αυγού με το νερό και με ένα πινέλο αλείψτε απαλά την επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίστε με την ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και την τριμμένη παρμεζάνα. Κόψτε το φύλλο κάθετα σε 9 μακριές λωρίδες και στη συνέχεια κόψτε 2 φορές οριζόντια έτσι ώστε να δημιουργήσετε 27 μικρά ραβδάκια.
Στρίψτε απαλά κάθε ραβδί, κρατώντας και τα δύο φύλλα μαζί και απλώστε τα στο ταψί. Τέλος, ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσουν.

Συμβουλή

Μπορείτε να φτιάξετε τα pizza twists με ζύμη πίτσας (σπιτική ή έτοιμη) και να τα γεμίσετε με ότι επιθυμείτε όπως, πιπεριές, μανιτάρια, λουκάνικο, κοτόπουλο, σπανάκι, ζαμπόν, πεπερόνι, έτοιμο μαγειρεμένο κιμά, διαφορετικά είδη τυριών και είδη σάλτσας π.χ. πέστο και αλα κρεμ.

ourlife.gr
Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 08.12.2025

Η ελληνική σαλάτα που ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου – Και δεν είναι η χωριάτικη

Η διάκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της ελληνικής κουζίνας, η οποία συνεχίζει να ξεχωρίζει μέσα από την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών της. Ο ντάκος κατάφερε να ξεπεράσ

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 08.12.2025

Taste Atlas: Το ελληνικό πιάτο που «εκτόξευσε» την ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως

Τη νέα παγκόσμια κατάταξη για τις καλύτερες κουζίνες του 2025-26 δημοσίευσε το Taste Atlas, με την Ελλάδα να κατακτά τη 2η θέση παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς και επιβεβαιώνοντας τη σταθερή

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 06.12.2025

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Αλλαγές σημειώθηκαν φέτος στην κορυφή της λίστας «100 Best Cuisines in the World» του Taste Atlas, με την Ελλάδα να παραχωρεί την πρώτη θέση που κατείχε πέρσι. Στα βραβεία 24/25 η Ελληνική