Image
Τρίτη 11 Μαΐου 2021 12:59 Κρητική διατροφή

Εύκολη συνταγή: Ραβδάκια στριφτά με γεύση πίτσας, pizza twists

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση σπιτική)
¾ φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα (χωρίς πολλά υγρά) ή μίγμα τυριών που λιώνουν
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C και στρώστε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη, τα φύλλα της σφολιάτας σε δύο ομοιόμορφα και ίσια ορθογώνια.
Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας αφήνοντας ένα περιθώριο κενό γύρω στο 1 εκατοστό.
Πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα ή το μίγμα τυριών και σκεπάστε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Σε ένα μικρό μπολάκι, χτυπήστε τον κρόκο του αυγού με το νερό και με ένα πινέλο αλείψτε απαλά την επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίστε με την ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και την τριμμένη παρμεζάνα. Κόψτε το φύλλο κάθετα σε 9 μακριές λωρίδες και στη συνέχεια κόψτε 2 φορές οριζόντια έτσι ώστε να δημιουργήσετε 27 μικρά ραβδάκια.
Στρίψτε απαλά κάθε ραβδί, κρατώντας και τα δύο φύλλα μαζί και απλώστε τα στο ταψί. Τέλος, ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσουν.

Συμβουλή

Μπορείτε να φτιάξετε τα pizza twists με ζύμη πίτσας (σπιτική ή έτοιμη) και να τα γεμίσετε με ότι επιθυμείτε όπως, πιπεριές, μανιτάρια, λουκάνικο, κοτόπουλο, σπανάκι, ζαμπόν, πεπερόνι, έτοιμο μαγειρεμένο κιμά, διαφορετικά είδη τυριών και είδη σάλτσας π.χ. πέστο και αλα κρεμ.

ourlife.gr
Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο