Παρασκευή 07 Μαΐου 2021 23:14 Πολιτική

Μητσοτάκης: Νέες θέσεις εργασίας θα προέλθουν από τις επενδύσεις μετά την πανδημία


Στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε το ποσοστό της ανεργίας στα προ της πανδημίας του κορονοϊού επίπεδα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη θεματική συνεδρίαση, Εργασία και απασχόληση, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

«Το να δαπανάς λεφτά προκειμένου να προστατεύσεις θέσεις εργασίας είναι επένδυση και η σωστή πολιτική» σημείωσε ο πρωθυπουργός που επεσήμανε πως η μετάβαση από την προστασία των θέσεων εργασίας στην δημιουργία αυτών είναι μία πολύ σύνθετη άσκηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι οι νέες θέσεις εργασίας δεν θα προέλθουν μέσω της κατανάλωσης, αλλά μέσω των επενδύσεων, εξ ου και επανέλαβε πως η χώρα μας πρέπει να γίνει ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός, αλλά και να αξιοποιήσουμε τους πόρους ( 32 δισ. ευρώ ) από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Αυτοί οι πόροι θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις του μέλλοντος, αλλά και σε προγράμματα επανακατάρτισης και δεξιοτήτων».

Αναφερόμενος στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, εξάλλου, τη σημασία των νέων εργασιακών δικαιωμάτων, που συμβάλλουν στην προστασία των εργαζομένων. Έκανε, μάλιστα, ειδική μνεία σε πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά, όπως στο δικαίωμα της αποσύνδεσης, και στο δικαίωμα των εργαζομένων σε ψηφιακές πλατφόρμες να έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά να έχουν υγειονομική και ασφαλιστική περίθαλψη. «Ελπίζω όλες οι προαναφερθείσες πολιτικές να υιοθετηθούν σε κάποια φάση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

news

 
Post
Πολιτική Σάββατο 28.02.2026

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την πολεμική επιχείρηση ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά δε

Post
Πολιτική Σάββατο 28.02.2026

Το απόγευμα η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έκτακτη συνεδρίαση

Post
Πολιτική Παρασκευή 27.02.2026

Στέφανος Γκίκας: «Για πρώτη φορά, το “Κόστος Νησιωτικότητας”, προσεγγίζεται ως μετρήσιμη παράμετρος Δημόσιας Πολιτικής»

Την αναγνώριση της έννοιας της “Νησιωτικότητας”, ως βασικής ρήτρας εφαρμογής Περιφερειακής Πολιτικής και την ενίσχυση της προσπάθειας θεσμοθέτησής της, που γίνεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό