Πέμπτη 06 Μαΐου 2021 23:12 Ειδήσεις

Ιατροδικαστής: Δεν πέθανε από θρόμβωση η 44χρονη που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca


Για τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας λίγες ώρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε στο LIVE NEWS του Mega, ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Αυτό που μπορέσαμε μέχρι στιγμής να αποκλείσουμε, είναι η περίπτωση της θρόμβωσης. Δεν βρήκαμε να υπάρχει κάποια φρόμβωση στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου, ούτε σε κάποιο φλεβικό μεγάλο στέλεχος του σώματος» ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας ότι από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής μηχανισμός του θανάτου της άτυχης 44χρονης γυναίκας.

«Αφού ανακαλύψουμε πώς πέθανε τελικά, τότε θα πρέπει να συγκρίνουμε τα βιβλιογραφικά δεδομένα του εμβολίου και να δούμε αν σχετίζεται ή όχι με αυτό» σημείωσε ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, υπογραμμίζοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει διάφορες πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca, που μπορεί να οδηγήσουν και σε θάνατο.

«Πρέπει να ανακαλύψουμε το μηχανισμό θανάτου, πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων και μόνο τότε θα μπορούμε να δούμε αν συνδέεται ή όχι με τον εμβολιασμό ο θάνατος» συμπλήρωσε ο κ. Γαλεντέρης, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν πρόσφατα ευρήματα οξέου εμφράγματος πέρα από ένα παλαιότερο.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τρίτη 07.07.2026

Γ. Αυτιάς: Επείγουσα χρηματοδότηση σε ρεύμα-στεγαστικό-μικρομεσαίους και περιφέρειες

Χρηματοδότηση υποδομών, για την ολοκλήρωση έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης, ώστε να μειωθεί το υψηλό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και ενίσχυση της προσιτής κατοικίας, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζα

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 02.07.2026

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: Αποζημιώστε αλιείς που έχουν πληγεί από λαγοκέφαλο

Την παροχή ευρωπαϊκών αποζημιώσεων στους Έλληνες αλιείς των οποίων οι περιουσίες, το εμπορεύσιμο αλίευμα και τα αλιευτικά τους εργαλεία έχουν πληγεί από την παρουσία του λαγοκέφαλου, ζητά με κατεπείγο

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 01.07.2026

Σαφές μήνυμα του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Κάγια Κάλας ενόψει της επίσκεψης της στην Άγκυρα για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαικής Ένωσης – Τουρκίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την επίσκεψη στην Τουρκία που πραγματοποιούν η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Κάγια Κάλα