Τρίτη 04 Μαΐου 2021 21:41 Εκτός Ελλάδος

Ο άντρας που εισέβαλε στο δωμάτιο της βασίλισσας Ελισάβετ


Ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα παγκοσμίως, θα περίμενε κανείς ότι η ασφάλεια και η προστασία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πραγματικά απόρθητες. Κάτι που δεν ισχύει, ωστόσο, όχι τουλάχιστον για κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις που ο προσωπικός της χώρος καταπατήθηκε από εισβολείς, όπως συνέβη και με το περιστατικό παρακάτω.

Ένας εισβολέας στο υπνοδωμάτιο της βασίλισσας Ελισάβετ με ένα σπασμένο κομμάτι από ένα γυάλινο τασάκι. Μια περιγραφή που περισσότερο προσιδιάζει στο παιχνίδι μυστηρίου Cluedo, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Οι ακριβείς προθέσεις που είχε ο Μάικλ Φάγκαν όταν περιπλανήθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 9 Ιουλίου 1982, είναι ασαφείς -ακόμη και για τον εαυτό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει το biography.com, ο δράστης πήδηξε πάνω από τα κιγκλιδώματα, σκαρφάλωσε σε έναν σωλήνα αποχέτευσης και κάπως έτσι βρήκε το δρόμο του για το υπνοδωμάτιο της βασίλισσας, όπου καθ ‘οδόν, έσπασε ένα γυάλινο τασάκι σε κάποιον από τους προθαλάμους.

«Ο Φάγκαν μπήκε στο υπνοδωμάτιο της Αυτού Μεγαλειότητας στις 7.15 π.μ. κρατώντας ένα κομμάτι από το σπασμένο τασάκι με το οποίο είπε ότι σκόπευε να κόψει τις φλέβες του παρουσία της Αυτού Μεγαλειότητας», ανέφεραν οι Times. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι δεν είχε μπει στο παλάτι με αυτή την πρόθεση, αλλά σχηματίστηκε στο μυαλό του για πρώτη φορά όταν είδε το τασάκι.

Λίγα λεπτά αργότερα, τράβηξε τις κουρτίνες και βρήκε τη βασίλισσα να κοιμάται μόνη. Η ίδια τον καθυστέρησε με επιτυχία και ζήτησε άμεσα βοήθεια. Δεκαετίες αργότερα, ο Φάγκαν παρατηρώντας το γεγονός από απόσταση, παραδέχτηκε ότι εκείνη ήταν η δεύτερη φορά που κατάφερε να ξεγλιστρήσει στα απόρθητα (;) διαμερίσματα της βασίλισσας Ελισάβετ μέσα στον ίδιο μήνα.

Τον επόμενο μήνα από το περιστατικό με τον Φάγκαν, μια γυναίκα εισέβαλε, αυτή τη φορά, στη βασιλική κατοικία στα Χάιλαντ της Σκωτίας ενώ η βασίλισσα βρισκόταν εκεί.

https://www.newsbeast.gr

 
Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 08.05.2021

Covid free νησιά: Η Ελλάδα πρότυπο για την Ιταλία

Η Ιταλία αποφάσισε να μιμηθεί την Ελλάδα και αποφάσισε τον μαζικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων στα 50 μικρότερα νησιά της χώρας. Σήμερα και αύριο αναμένεται να γίνουν πολλοί εμβολιασμοί με την συμμετ

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 08.05.2021

Τι θα πει απόψε ο Έλον Μασκ για το Dogecoin;

Τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και ο Έλον Μασκ έστειλε ένα ιδιαίτερο μήνυμα προειδοποίησης προς όσους χρησιμοποιούν Dogecoin. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή που έκανε στο Twitter, o

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 08.05.2021

Έκλεισε η συμφωνία της ΕΕ με την Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβόλια μέχρι το 2023

Έκλεισε η συμφωνία της ΕΕ με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβόλια μέχρι το 2023 Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να λάβει επιπλέον 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων της Pfizer, καθώς έκλεισε συμφωνία γ ...