Image
Τρίτη 04 Μαΐου 2021 20:41 Βλέπω/Ακούω

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα όλα τα πλοία στις 6 Μαΐου

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 Μαΐου θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία προχώρησε στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας.
  
Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς ανακοίνωσε σήμερα, ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την 24ωρη απεργία των 13 ναυτεργατικών Σωματείων της ομοσπονδίας στις 6 Μαΐου 2021 και καλεί όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Αποτίουμε και φέτος φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην ημέρα που ταυτίζεται και είναι συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων, την Εργατική Πρωτομαγιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

 Προσθέτει ότι «όλοι οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων: την απορρόφηση των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των ΣΣΕ και την υπογραφή νέων, την άμεση κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4714/20 που ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στα ποντοπόρα πλοία, την ανάκληση των διατάξεων του νόμου 4770/2021 με τον οποίον καταργούνται τα νόμιμα ωράρια και όρια απασχόλησης των ναυτεργατών, την κατάργηση των μειωμένων οργανικών συνθέσεων και την καθιέρωση νέων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, την άμεση εφαρμογή των θερινών οργανικών συνθέσεων στα επιβατηγά πλοία, την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων».


 


Πηγή: ΑΜΠΕ
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.07.2026

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι σήμερα στο Αιγαίο και στην Κρήτη

Το ανεμολογικό πεδίο το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2026, σύμφωνα με την ανάρτηση του Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγοβάρδου: Πολύ θυελλώδεις άνεμοι νέων τις πρωινές ώ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.07.2026

Μητσοτάκης: Φόρος τιμής στους δύο πυροσβέστες στην έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου

Με λόγια βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού προς τη μνήμη των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο Ρέθυμνο, ξεκίνησε την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκο

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.07.2026

Σε «Red Code» η Κρήτη και ακόμη πέντε περιφέρειες λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

Σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας («Red Code») έχουν τεθεί σήμερα οι περιοχές της χώρας όπου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (Κατηγορία 4), σύμφωνα με