Δευτέρα 03 Μαΐου 2021 20:40 Βλέπω/Ακούω

Self test: 51.762 θετικά τεστ κορονοϊού λίγο πριν ανοίξει η εστίαση


Πολλά φαίνεται πως είναι τα self test που έδειξαν θετικό αποτέλεσμα στον κορονοϊό το τελευταίο διήμερο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στις 3 Μαΐου. Τα στοιχεία μαρτυρούν πως μεταξύ άλλων ανάμεσα στα άτομα που διαγνώστηκαν με κορονοϊό είναι και οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι οποίοι κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να υποβληθούν σε self test προκειμένου να πιάσουν και πάλι δουλειά, αφού σήμερα Δευτέρα του Πάσχα άνοιξαν και πάλι καφέ, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έως τις 01 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 1.978.625 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 51.762 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο, αφού το αποτέλεσμα στο τεστ ήταν θετικό. Στις 01 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 17 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 3.897 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 29 θετικά (0,74%).

Εθνος

 
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 19.09.2026

Στ. Αρναουτάκης: «Βάζουμε την Κρήτη στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης της γνώσης. Στηρίζουμε έμπρακτα την έρευνα και την καινοτομία»

Στην καθοριστική σημασία της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της διασύνδεσης της επιστήμης με την πραγματική οικονομία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τον χαιρετισ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 19.09.2026

Μητσοτάκης: Οι αναβαθμίσεις επιβεβαιώνουν την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας

Η νέα διπλή αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s και, παράλληλα, της πιστοληπτικής βαθμίδας της χώρας από τον οίκο Scope, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, επιβεβαιώνει τη

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 18.09.2026

Μητσοτάκης: Στήριξη στα νοικοκυριά απέναντι στις ενεργειακές πιέσεις

Για έναν δύσκολο χειμώνα, σε ένα περιβάλλον έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα,