Δευτέρα 03 Μαΐου 2021 17:42 Πολιτική

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν μουσική και επέκταση του ωραρίου στην εστίαση


Αίτημα για λειτουργία της εστίασης με μουσική και διευρυμένο ωράριο κατέθεσαν επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νίκο Χαρδαλιά.

«Η πιθανότητα που προκύπτει είναι ότι έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Α’ Πειραιά), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Νότιος Τομέας Αθηνών), Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας), Ιωάννης Μελάς (Α’ Πειραιά), Χρήστος Δερμετζόπουλος (Έβρου) και Θεμιστοκλής Χειμάρας (Φθιώτιδας).

Παρά το αίτημά τους, ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζομένους.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Χαρδαλιά,

Mετά την σαφή μείωση του επιδημικού κύματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου με συγκεκριμένους όρους και κανόνες.

Είναι αυτονόητο ότι οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και υπερμετάδοσης του ιού.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τους περιορισμούς που αποφασίστηκαν σε ότι αφορά τη μουσική αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

Οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης και συνολικά της αγοράς. Είναι επίσης βέβαιο ότι το ωράριο θα προκαλεί σε καθημερινή βάση συνωστισμό κατά την έξοδο των πελατών από τα καταστήματα εστίασης. Η πιθανότητα που προκύπτει είναι ότι έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας.

Στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι τα νέα μέτρα «επιχειρούν να ανακουφίσουν την πολύμηνη πίεση που δέχονται οι πολίτες και ότι περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα».

Η μάχη που δίνουν οι επιχειρήσεις για να κρατηθούν όρθιες από την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει σύντομα. Θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Η κόπωση και η διάχυτη αγωνία για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να επιτείνεται από ανεφάρμοστα μέτρα.

Επειδή είναι βέβαιο ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα επιδείξουν και αυτές την υπευθυνότητα που επέδειξαν και τα εμπορικά καταστήματα σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Προτείνουμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Αναμένοντας την θετική απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση, οι βουλευτές

Ανδρέας Κατσανιώτης, Αχαΐας

Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Β’ Αθηνών

Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης, Α’ Πειραιώς & Νήσων

Χρήστος Δερμετζόπουλος, Έβρου

Θεμιστοκλής Χειμάρας, Φθιώτιδας

Ιωάννης Μελάς, Α’ Πειραιώς & Νήσων».

https://www.newsbeast.gr

 
Post
Πολιτική Κυριακή 08.02.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η καινοτομία μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμη και στα πιο μικρά μέρη της πατρίδας μας

Ηκαθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του πρωθυπουργού στα social media.για την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Αναλυτικά: Καλημέρα! Η εβδομάδα που πέρασε χρωματίστηκε πολιτικά από τη

Post
Πολιτική Σάββατο 07.02.2026

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στο “The India - EU Forum” στο Νέο Δελχί στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ινδία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σήμερα, Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026, σε συζήτηση στο 1ο “The India – EU Forum”. Στo Forum, το οποίο συνδιοργανώθηκε στο Νέο Δελχί απ

Post
Πολιτική Παρασκευή 06.02.2026

Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία

Εργοτάξια αποκατάστασης των οδικών υποδομών στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel» και «Elias» σε περιοχές της Θεσσαλίας επισκέφθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Υπο