Image
Δευτέρα 03 Μαΐου 2021 11:54 Οικονομία

Επιστρεπτέα 7: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Ποιους αφορά

Δεύτερη ευκαιρία» να καρπωθούν τα ποσά που τους αναλογούν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, θα έχουν όσοι επαγγελματίες άρχισαν να υποβάλουν αίτηση μεν, αλλά από δική τους αμέλεια δεν την οριστικοποίησαν και το σύστημα τους πέταξε εκτός πληρωμών:

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων «τελικής αποδοχής» λήγει στις 10 Μαΐου, επιτρέποντας ταυτόχρονα και σε όσους είχαν χάσει την ενίσχυση να την διεκδικήσουν εκ νέου. Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης για όσους δήλωσαν έως τις 19 Απριλίου στοιχεία εσόδων στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και δεν είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι από δικό τους λάθος συμπλήρωσαν μεν κανονικά «τα Έσοδά τους» επιλέγοντας την σχετική εντολή στο MyBussinessSupport, αλλά δεν οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος». Για τους περισσότερους το λάθος έγινε επειδή δεν παρατήρησαν ότι υπάρχει ειδική διαδικασία ολοκλήρωσης της αίτησης τους, η οποία “κρύβεται” κάτω από την επιλογή “Οι Εφαρμογές μου”.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία τελικής αποδοχής από τους δικαιούχους του ποσού το οποίο προέκυψε μετά την εισαγωγή των κριτηρίων που έβαλε το υπουργείο Οικονομικών. Η πλατφόρμα για την αποδοχή του ποσού αυτού του κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θα είναι και η τελευταία θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 10 Μαΐου.

 

 

 

dimosio
Post
Οικονομία Δευτέρα 24.08.2026

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 2,48 δισ. ευρώ σε 4,3 εκατ. δικαιούχους έως τις 28 Αυγούστου

Συνολικά 2.483.783.697,78 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.325.802 δικαιούχους από τις 24 έως και τις 28 Αυγούστου 2026, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ. Οι καταβολές αφορο

Post
Οικονομία Παρασκευή 21.08.2026

ΑΑΔΕ: 22 εκατ. ευρώ σε 4.882 δικαιούχους αγρότες

Ενισχύσεις συνολικού ύψους 22.010.560,47 ευρώ σε 4.882 δικαιούχους απέδωσε σήμερα η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο του καθεστώτος κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis). Οι ενισχύσεις αφορούν παραγωγούς

Post
Οικονομία Παρασκευή 21.08.2026

Σεμινάριο «Διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση δυσαρεστημένων – απαιτητικών πελατών.» Έναρξη: 22/09/2026

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με πελάτες και επιθυμούν ν’ αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης κρίσεων και αποτελεσματικής αντιμετώπισ