Κυριακή 02 Μαΐου 2021 23:43 Βλέπω/Ακούω

Βασίλης Αυλωνίτης: Η θαυμάστρια για την οποία παράτησε τα πάντα κι έφυγε από το Παρίσι


Ο Βασίλης Αυλωνίτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου της χώρας μας. Οι ατάκες του στις θρυλικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου μας κάνουν ακόμα και σήμερα γελάμε, βάζοντας τον στο πάνθεο εκείνων των καλλιτεχνών που δεν θα ξεχαστούν ποτέ και θα μνημονεύονται για πάντα.

Αν κάτσεις να αναλογιστείς πόσα πράγματα γνωρίζεις για τον Βασίλη Αυλωνίτη, πέρα από την μακρά καλλιτεχνική πορεία του, σίγουρα δεν μπορείς να θυμηθείς τίποτα για την προσωπική του ζωή, μιας και είχε επιλέξει να κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή.

Παρόλα αυτά ένα ερωτικό σκάνδαλο κατάφερε να απασχολήσει τον Τύπο της εποχής. Ήταν Νοέμβριος του 1931 και ο ηθοποιός συμμετείχε σε μια επιθεώρηση στο Θέατρο Περοκέ.

Ο ηθοποιός ήταν παντρεμένος με μια μπαλαρίνα που συμμετείχε στον θίασο και τίποτα φαινόταν πως δεν μπορεί να ταράξει την ηρεμία του ζευγαριού. Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα, ο ηθοποιός άρχισε να λαμβάνει λουλούδια και ερωτικά σημειώματα από μια «κρυφή» θαυμάστρια.

Μια βραδιά του Νοέμβρη και ενώ ο Αυλωνίτης συμμετείχε σε ένα πολιτικά σατιρικό νούμερο, το οποίο προκαλούσε το αίσθημα των φανατικών της βενιζελικής παράταξης, δυο θεατές σκαρφάλωσαν στην σκηνή. Ο ένας κρατούσε περίστροφο και ξεκίνησε να πυροβολάει αδιάκριτα. Ο ηθοποιός κατάφερε να διαφύγει στα παρασκήνια και όπως είναι λογικό στο θέατρο προκλήθηκε αναταραχή. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία ήταν εκεί και προέβη σε συλλήψεις.

Ο ηθοποιός κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής να καταθέσει την μαρτυρία του και εκείνη τη στιγμή η θαυμάστρια που ως εκείνη την ώρα δεν είχε φανερωθεί, έστειλε ένα αυτοκίνητο να τον παραλάβει και αντί για το σπίτι του, να τον μεταφέρει στο Ζάππειο, όπου και τον περίμενε.

Ο έρωτας ήταν παράφορους και από εκείνους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «της πρώτης ματιάς» και έτσι ο Αυλωνίτης αποφάσισε να αφήσει την σύζυγο του και να ακολουθήσει την γοητευτική χήρα στο Παρίσι.

Το δημοσίευμα της εποχής αναφέρει πως η σύζυγος του έλαβε ένα γράμμα που ανέφερε πως: «Η μοίρα, μου έριξε μπροστά μου μια γυναίκα που με λατρεύη, μια γυναίκα που θα με κάνη μεγάλον, μια γυναίκα που θα με χωρίση βέβαια από σένα, αλλά θα με υποστηρίξη. Μην ζητήσεις να μάθης περισσότερα. Γεια σου για πάντα, Βασίλης».

Λίγο μετά την σύνταξη του γράμματος ο Βασίλης Αυλωνίτης εγκατέλειπε το λιμάνι του Πειραιά και κατευθυνόταν στην Μασσαλία με την μοιραία γυναίκα που τον διεκδίκησε και τελικά τον κέρδισε.

Πηγή: belikeyou.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 07.03.2026

Αυλαία με πολλές επιτυχημένες συναντήσεις στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market (vid, pics)

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη χρονιά ολοκληρώθηκε το 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Mar

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 07.03.2026

ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός 277 Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή – Συνολικά 754 απεγκλωβισμοί από τις 3 Μαρτίου

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει το Υπουργείο Εξωτερικών για τη συνδρομή Ελλήνων πολιτών που επηρεάζονται από την εμπόλεμη κατάσταση. Δείτε αναλυτικά τις πτήσεις και τις διαδρομές των επιχειρήσεων. Υπό

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 07.03.2026

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 64χρονος ημεδαπός για παράβαση του Ν. 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις» από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κε