Κυριακή 02 Μαΐου 2021 21:21 Οικονομία

Επιστρεπτέα 7: Δεύτερη ευκαιρία για πολλούς επαγγελματίες


Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα MyBussinessSupport, προκειμένου πολλοί επαγγελματίες που δεν ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησης να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να λάβουν ποσά από τον 7ο και τελευταίο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Μαΐου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις πιστώσεις στους λογαριασμούς τη Μεγάλη Πέμπτη. Βέβαια, η τελική αίτηση χορήγησης σημαίνει αυτόματα και αποδοχή των όρων, όπως για παράδειγμα της διατήρησης του προσωπικού έως και τον Αύγουστο του 2021. Το ποσό που θα διατεθεί στον έβδομο κύκλο θα είναι ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ το ήμισυ, δηλαδή το 50%, δεν επιστρέφεται στο κράτος.

Με τις πληρωμές του 7ου κύκλου, συνολικά θα έχουν πέσει στην οικονομία 8,4 δισ. ευρώ μέσω του σχήματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι από δικό τους λάθος συμπλήρωσαν μεν κανονικά «τα Έσοδά τους» επιλέγοντας την σχετική εντολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «MyBussinessSupport», αλλά δεν οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος».

kathimerini

 
Post
Οικονομία Σάββατο 30.05.2026

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, συντάξεων και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, από 2 Ιουνίου 2026 έως 5 Ιουνίου 2026

Ο προγραμματισμός των καταβολών (χάρτης πληρωμών) για την εβδομάδα από την Τρίτη 2 Ιουνίου 2026 έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 Ειδικότερα: 1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν: Από 2 έως κα

Post
Οικονομία Παρασκευή 29.05.2026

Νέες επιδοτήσεις 1.066 δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

Σε νέα πληρωμή δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Με την 15η απόφαση έγκρισης πίστωσης, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2026 πιστώθηκε, στους λο

Post
Οικονομία Παρασκευή 29.05.2026

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21 – Μέχρι 10 Ιουλίου οι αιτήσεις

Από σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το ΟΠΕΚΑ Α21 – Επίδομα Παιδιού, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν νέες αιτήσεις ή να τροποποιήσουν ήδη υπάρχ