Κυριακή 02 Μαΐου 2021 21:21 Οικονομία

Επιστρεπτέα 7: Δεύτερη ευκαιρία για πολλούς επαγγελματίες


Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα MyBussinessSupport, προκειμένου πολλοί επαγγελματίες που δεν ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησης να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να λάβουν ποσά από τον 7ο και τελευταίο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Μαΐου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις πιστώσεις στους λογαριασμούς τη Μεγάλη Πέμπτη. Βέβαια, η τελική αίτηση χορήγησης σημαίνει αυτόματα και αποδοχή των όρων, όπως για παράδειγμα της διατήρησης του προσωπικού έως και τον Αύγουστο του 2021. Το ποσό που θα διατεθεί στον έβδομο κύκλο θα είναι ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ το ήμισυ, δηλαδή το 50%, δεν επιστρέφεται στο κράτος.

Με τις πληρωμές του 7ου κύκλου, συνολικά θα έχουν πέσει στην οικονομία 8,4 δισ. ευρώ μέσω του σχήματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι από δικό τους λάθος συμπλήρωσαν μεν κανονικά «τα Έσοδά τους» επιλέγοντας την σχετική εντολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «MyBussinessSupport», αλλά δεν οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος».

kathimerini

 
Post
Οικονομία Τετάρτη 13.05.2026

ET-Forum στο Ηράκλειο: Μεγάλα έργα, αναπτυξιακές προοπτικές και οι ανησυχίες των Κρητικών στο επίκεντρο (vid)

Την έναρξη του ET-Forum στο Ηράκλειο έκανε ο διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», Γιάννης Τσαπρούνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διοργάνωση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό ανάδειξης των

Post
Οικονομία Τετάρτη 13.05.2026

Πως βλέπουμε ηλεκτρονικά μέσω των τιμών για τον προσδιορισμό της φορολογικής αξίας των ακινήτων (αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας )

Με τις διατάξεις του νόμου 5162/2024, προβλέπεται θεσμοθέτηση και εμπλουτισμός της ψηφιακής πλατφόρμας – γεωπύλης « valuemaps.gov.gr – Αντικειμενικός προσδιορισμός αξιών σε χάρτη &ra

Post
Οικονομία Δευτέρα 11.05.2026

Πληρωμές από σήμερα σε δικαιούχους e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ

Από σήμερα, 11 Μαΐου, έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026, θα καταβληθούν συνολικά 61.505.000 ευρώ σε 54.260 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσί