Κυριακή 02 Μαΐου 2021 21:21 Οικονομία

Επιστρεπτέα 7: Δεύτερη ευκαιρία για πολλούς επαγγελματίες


Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα MyBussinessSupport, προκειμένου πολλοί επαγγελματίες που δεν ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησης να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να λάβουν ποσά από τον 7ο και τελευταίο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Μαΐου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις πιστώσεις στους λογαριασμούς τη Μεγάλη Πέμπτη. Βέβαια, η τελική αίτηση χορήγησης σημαίνει αυτόματα και αποδοχή των όρων, όπως για παράδειγμα της διατήρησης του προσωπικού έως και τον Αύγουστο του 2021. Το ποσό που θα διατεθεί στον έβδομο κύκλο θα είναι ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ το ήμισυ, δηλαδή το 50%, δεν επιστρέφεται στο κράτος.

Με τις πληρωμές του 7ου κύκλου, συνολικά θα έχουν πέσει στην οικονομία 8,4 δισ. ευρώ μέσω του σχήματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι από δικό τους λάθος συμπλήρωσαν μεν κανονικά «τα Έσοδά τους» επιλέγοντας την σχετική εντολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «MyBussinessSupport», αλλά δεν οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος».

kathimerini

 
Post
Οικονομία Σάββατο 20.12.2025

Β. Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 22,16 εκ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμών της δράσης του Μεταφορικού Ισοδύναμου για επιβάτες και επιχειρήσεις νησιωτικών περιοχών της χώρας, με συνολικό ποσό που ανέρχεται σε 22.160.289,79 ευρώ. Από το συ

Post
Οικονομία Σάββατο 20.12.2025

Πώς πληρώνονται οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Αναλυτική ενημέρωση για το πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξέδωσε η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων. Ποι

Post
Οικονομία Δευτέρα 15.12.2025

Στ. Καφούνης: Η άμεση επιβολή δασμών από το πρώτο ευρώ παραμένει κρίσιμος στόχος – Μεταβατικό βήμα αλλά όχι επαρκές το προσωρινό τέλος των 3 ευρώ

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) αξιολογεί ως θετικό, αλλά μεταβατικό και αποσπασματικό, το μέτρο επιβολής προσωρινού τέλους ύψους 3 ευρώ στα μικροδέματα χαμηλής αξίας