Κυριακή 02 Μαΐου 2021 21:21 Οικονομία

Επιστρεπτέα 7: Δεύτερη ευκαιρία για πολλούς επαγγελματίες


Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα MyBussinessSupport, προκειμένου πολλοί επαγγελματίες που δεν ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησης να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να λάβουν ποσά από τον 7ο και τελευταίο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Μαΐου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις πιστώσεις στους λογαριασμούς τη Μεγάλη Πέμπτη. Βέβαια, η τελική αίτηση χορήγησης σημαίνει αυτόματα και αποδοχή των όρων, όπως για παράδειγμα της διατήρησης του προσωπικού έως και τον Αύγουστο του 2021. Το ποσό που θα διατεθεί στον έβδομο κύκλο θα είναι ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ το ήμισυ, δηλαδή το 50%, δεν επιστρέφεται στο κράτος.

Με τις πληρωμές του 7ου κύκλου, συνολικά θα έχουν πέσει στην οικονομία 8,4 δισ. ευρώ μέσω του σχήματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι από δικό τους λάθος συμπλήρωσαν μεν κανονικά «τα Έσοδά τους» επιλέγοντας την σχετική εντολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «MyBussinessSupport», αλλά δεν οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος».

kathimerini

 
Post
Οικονομία Κυριακή 22.03.2026

Προαναγγελία παρεμβάσεων στην αγορά καυσίμων και δρομολόγηση του Thess INTEC από τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, στο Gala Dinner του 34ου Money Show

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις για τη συγκράτηση των ανατιμήσεων, ανακοίνωσε από το βήμα του Gala Dinner του 34ου Money Show ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Τάκης Θεο

Post
Οικονομία Κυριακή 22.03.2026

Τι αλλάζει για τους κληρονόμους όταν δεν υπάρχει διαθήκη.

Με διατάξεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου και συναφείς διατάξεις», που τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, αναμορφώνετα

Post
Οικονομία Σάββατο 21.03.2026

Έρχονται πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου

Συνολικά 2.474.479.875,73 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.302.450 δικαιούχους, από τις 23 Μαρτίου έως τις 27 Μαρτίου 2026, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απ